Carpaccio van Sint-Jacobsnoten met yoghurt-mierikswortelsausje

Carpaccio van Sint-Jacobsnoten met yoghurt-mierikswortelsausje
Carpaccio van Sint-Jacobsnoten met yoghurt-mierikswortelsausje

Sinds ik ze rauw gegeten heb, gaat er voor mij niets boven deze bereidingswijze, en dan heb ik het over St-Jacobsnoten. Zo heerlijk! Meestal worden ze gebakken gegeven, maar toch kunnen ze mij zo minder bekoren. Rauw overgoten met een beetje citroensap, wat dan zorgt voor de garing, is zo een beetje als fluweel op je tong. Dit was toch de reactie van een paar vrienden die dit gerechtje bij ons voorgezet kregen. Ze lieten de St-Jacobsnoten in de mond glijden en toen kwam dit: “Oh, man, dit wil je gewoon in je mond houden en hopen dat het nooit weggaat”. Ik geloof dat ik even rood werd als de servet naast mijn bord (van plezier). Deze carpaccio van sint-jacobsnoten met een yoghurt-mierikswortel is een hapje om mee uit te pakken én dat je klaarmaakt in slechts 10 minuten. Perfect voor Kerst of een speciale avond. Volledig op voorhand te maken.

Ingrediënten voor 4 personen:

250 g verse Sint-Jacobsnoten, 100 g Griekse yoghurt, 1 koffielepel mierikswortelpasta, 1 citroen, tuinkers, olijfolie, peper, zout.

(Als je de yoghurt vervangt door kwark, dan is dit hapje voedselzandloper proof)

Bereiding:

  1. Snijd de Sint-Jacobsnoten in dunne plakjes (carpaccio) en leg op een bord. Besprenkel met het sap van een 1/2 citroen.
  2. Meng de Griekse yoghurt met de mierikswortelpasta. Voeg wat citroensap en een scheutje olijfolie toe en kruid met peper en zout. Roer goed om.
  3. Doe met de achterkant van een lepel een dikke streep van dit mengsel op een bord. Schik hierop in de lengte en dakpansgewijs de plakjes Sint-Jacobsnoten. Schik wat tuinkers over de carpaccio. Werk af met tuinkers, even met de pepermolen en klaar!

Andere feestinspiratie vind je hier 

Andere hapjes vind je hier

Bron: gebaseerd op een recept van Jeroen Meus.

8 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*