Hinderagout met zilveruitjes en spekreepjes

Hinderagout met zilveruitjes en spekreepjes – www.truitjeroermeniet.be

Kerstmis komt steeds dichterbij. Het zou een periode van vrede en geluk moeten zijn… in theorie toch. Dit lijkt nu wel heel erg veraf… In het licht van de recente gebeurtenissen, lijkt mijn passie voor eten, koken en schrijven gewoonweg banaal. Je kan zich op zo’n moment afvragen waar je mee bezig bent. Hoop op beterschap is dan het enige wat een mens rechthoudt en de moed geeft om alles een plaats te geven en gewoon door te gaan met wat voor jou en mij op dit moment banaal lijkt. Eten moeten we immers blijven doen en dan kan het maar beter lekker zijn ook. Onlangs kreeg ik een pakje toegestuurd van Camp’s met leuke inhoud: mosterd, zilveruitjes, pickles, kappertjes,…

campsDe producten staan erom bekend dat ze heerlijk zijn (en dat zijn ze ook) en smeekten om een smaakvol receptje. In deze periode waarin wild volop in de kijker staat maakte ik een malse hinderagout met zilveruitjes en spekreepjes. Voeg daar wat mosterd aan toe en je krijgt een zalig wildstoofpotje. Ideaal voor de feestdagen en alles kan vooraf gemaakt worden. Het vlees heb ik een nachtje laten marineren in rode wijn, groenten en veel kruiden. Vind je dit teveel werk, dan kan je dit gedeelte ook weglaten. Ik serveerde er een puree van pastinaak bij maar eender welke andere puree is natuurlijk ook geschikt. Gewoonweg zalig!

Ingrediënten voor 4 personen:

1 kg hinderagout, 400 ml wildfond, 2 el mosterd, 3 el honing, zout, peper

Voor de marinade: 1 fles rode wijn, 1 grote ui, 2 wortels, 1 kruidentuiltje (laurier, tijm, rozemarijn, een paar peperbolletjes, 1 kruidnagel, zout en peper

Bereiding:

  1. Maak de marinade de dag of een aantal uren voordien: voeg alle ingrediënten samen in een grote kom en leg het vlees hierin. Laat marineren.
  2. Haal het vlees uit de marinade en laat uitlekken.
  3. Zeef de marinade en zet even aan de kant.
  4. Bak de hinderagout aan op hoge temperatuur (om het vlees toe te schroeien). Voeg de wildfond en de gezeefde marinade toe. Voeg de mosterd en de honing toe. Kruid met peper en zout. Laat 2 u pruttelen op een gemiddeld vuur.
  5. Karameliseer de zilveruitjes in een beetje boter.
  6. Bak de spekreepjes kort aan.
  7. Voeg de zilveruitjes en de spekreepjes toe aan het geheel. Proef even en check de kruiding.
  8. Serveer met de (pastinaak)puree.

2 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*