Over mezelf


Als dochter van een echte keukenprinses, kan je je wel inbeelden dat eten en alles wat daarmee gepaard gaat, mij met de paplepel ingegeven is… was het niet dat ik als kind steeds degene was die uren met tegenzin aan tafel zat, en het eten van vlees rustig uitmondde in de steeds verder uitbollende wang. Dit terwijl mijn jongere zus al vanaf ze amper kon lopen met haar neus boven de potten hing. Later gingen de pogingen om mijn interesse aan te wakkeren verwoed verder. Toen ik studeerde mocht ik, tijdens de drie maanden zomervakantie, geheel tegen mijn zin, meehelpen aan het eten. Nu, zoveel jaren later, moet ik bekennen dat al die inspanningen geloond hebben want ik heb als het ware een passie voor koken ontwikkeld. Ik hou heel erg van gesofistikeerde gerechtjes, die ik dan uittest tijdens etentjes met vrienden en familie, die al dan niet een succes worden en ook wel eens tot erg hilarische toestanden leiden. Toen ik vorig jaar het boek van de Voedselzandloper ontdekte, geschreven door dr. Kris Verburgh, was is echter evenzeer onder de indruk (meer info op www.voedselzandloper.com). Ik pas het zeker niet “à la lettre” toe, maar ik hou het in mijn achterhoofd en af en toe las ik zelf een paar weekjes voedselzandloper in. Met deze blog geef ik jullie graag mijn favoriete gerechtjes (al dan niet voedselzandloperproof) mee. Ook gerechten die de goedkeuring van mijn dochtertjes wegdragen, krijgen zeker een item en waarom niet even uitwijden over mijn lievelingsrestaurantjes. Ook tips van jullie zijn van harte welkom! Ik ben al lang blij als ik hier een handjevol mensen kan inspireren/entertainen en zoniet is het een goede zaak voor mijn uitpuilende kasten van kookboeken, magazines, receptenknipsels,… en hoef ik bij het zoeken naar een lekker recept dat ik uitprobeerde, niet opnieuw verschillende uren over al deze boeken en knipsels te gaan om het dan uiteindelijk in het allerlaatste boekje terug te vinden.

Veel lees-, kook-, en eetplezier!

Liefs

Trui

PS: Volg je mij al op facebookinstagram of pinterest om als eerste op de hoogte te zijn? Maak je een gerechtje van me klaar, laat het mij dan zeker weten. Doet oneindig veel plezier!

(Foto by Fotografie Christa Nerickx)

9 Reacties

 1. hoi trui,
  net je blog ontdekt en ik moet zeggen dat ik het met veel plezier lees.
  ik ga jouw hier zeker volgen en dan vooral je desserts want ik ben geen kok maar wel een bakster….
  heel plezier nog met bloggen en ik kijk uit naar je volgende blogposts!
  liefs

 2. ketty Deckers

  Wat een verrassing, net kennis gemaakt met je blog, ik denk dat ik in de toekomst er vaak op ga kijken. Mooie en heerlijke gerechtjes. Nog veel succes verder en ik ga je met plezier volgen. Groetjes en fijne dag nog.

 3. Karin Genie

  Super blog, Vandaag pas ontdekt via Knack Weekend. Professioneel aangepakt, mooie presentaties op het bord, goed uitgelegd. Heb al zin om een paar gerechten uit te proberen. Ik kijk echt uit naar nog meer .

 4. marja ploeg

  wat een fantastische recepten/ideeen staan er op jouw site, ben er erg gelukkig mee en wordt er blij van, dankjewel

 5. Hallo,

  Ik heb je toevallig gevonden en probeer vandaag je ovenschotel met kippengehakt,
  wortel-tomaat en mozarela.
  Met leuke muziek op de achtergrond ging dit met zwier.
  De geur zit al goed, de smaak volgt straks.
  Alvast bedankt voor u recept!
  IK ga je zeker volgen.
  Nog veel succes met je blog en leuke recepten!
  Warme groeten vanwege Sabina
  Het levenshuis te Sint-Niklaas

  • Dag Sabina, bedankt voor je lieve berichtje. Dat doet mij zo een plezier. En nu maar hopen dat de smaak even goed zit als de geur. Groetjes

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*