Over mezelf


Als dochter van een echte keukenprinses, kan je je wel inbeelden dat eten en alles wat daarmee gepaard gaat, mij met de paplepel ingegeven is… was het niet dat ik als kind steeds degene was die uren met tegenzin aan tafel zat, en het eten van vlees rustig uitmondde in de steeds verder uitbollende wang. Dit terwijl mijn jongere zus al vanaf ze amper kon lopen met haar neus boven de potten hing. Later gingen de pogingen om mijn interesse aan te wakkeren verwoed verder. Toen ik studeerde mocht ik, tijdens de drie maanden zomervakantie, geheel tegen mijn zin, meehelpen aan het eten. Nu, zoveel jaren later, moet ik bekennen dat al die inspanningen geloond hebben want ik heb als het ware een passie voor koken ontwikkeld. Ik hou heel erg van gesofistikeerde gerechtjes, die ik dan uittest tijdens etentjes met vrienden en familie, die al dan niet een succes worden en ook wel eens tot erg hilarische toestanden leiden. Toen ik vorig jaar het boek van de Voedselzandloper ontdekte, geschreven door dr. Kris Verburgh, was is echter evenzeer onder de indruk (meer info op www.voedselzandloper.com). Ik pas het zeker niet “à la lettre” toe, maar ik hou het in mijn achterhoofd en af en toe las ik zelf een paar weekjes voedselzandloper in. Met deze blog geef ik jullie graag mijn favoriete gerechtjes (al dan niet voedselzandloperproof) mee. Ook gerechten die de goedkeuring van mijn dochtertjes wegdragen, krijgen zeker een item en waarom niet even uitwijden over mijn lievelingsrestaurantjes. Ook tips van jullie zijn van harte welkom! Ik ben al lang blij als ik hier een handjevol mensen kan inspireren/entertainen en zoniet is het een goede zaak voor mijn uitpuilende kasten van kookboeken, magazines, receptenknipsels,… en hoef ik bij het zoeken naar een lekker recept dat ik uitprobeerde, niet opnieuw verschillende uren over al deze boeken en knipsels te gaan om het dan uiteindelijk in het allerlaatste boekje terug te vinden.

Veel lees-, kook-, en eetplezier!

Liefs

Trui

PS: Volg je mij al op facebookinstagram of pinterest om als eerste op de hoogte te zijn? Maak je een gerechtje van me klaar, laat het mij dan zeker weten. Doet oneindig veel plezier!

(Foto by Fotografie Christa Nerickx)

9 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*