Gyros van kalkoen met groentjes

Gyros van kalkoen met groentjes - www.truitjeroermeniet.be
Gyros van kalkoen met groentjes – www.truitjeroermeniet.be

We hebben een nieuw “gezinslid”, of dan toch half. Een aantal weken geleden strandde hier een snoes van een poes. Ze leek nogal hongerig en miauwde heel hard voor het raam. De kinderen dromen al heel lang van een poes, maar hadden dit tot nu toe nog niet verkregen. Redenen genoeg: we wonen langs een drukke baan (en hebben geen zin in een geplette poes), de stoffen zetels en stoelen in de woonkamer zijn ook al niet ideaal, dus hielden we het erop dat we geen poes zouden nemen. Ze waren onmiddellijk vertederd en de poes, die zich volop liet strelen, zat echt klaar om binnen te komen. De man des huizes was wat anti en hield het erop dat ze de poes eten mochten geven maar naar binnen komen was een brug te ver. Af en toe liet ik de poes echter wel eens in een gedeelte van de keuken. Eerst werd er wat gemord door manlief maar toen ik begin deze week op een morgen de keuken binnenkwam lag de poes te slapen op een kussentje in een hoekje van de keuken, keek hij heel onschuldig naar zijn computerscherm en zei dat het nogal hard regende :-). De poes, die intussen tot “Bas” gedoopt is, want we zijn er achtergekomen dat het niet een meisje maar een jongen is, heeft dus eigenlijk al één poot binnen.

Nu we nog een paar dagen nazomerweer hebben, aten we deze middag buiten. Ik maakte deze gyros van kalkoen met groenten (die bovendien niet veel werk vragen) en waar de kinderen dol op zijn. De jongste dochter moest dringend naar toilet, verliet de tafel en in een onbewaakt moment, zat Bas niet langer ónder maar wel bovenop de tafel en liet zich de gyros welgevallen. Te laat! De dochter trok een sip gezicht maar gelukkig had ik een hele grote portie gemaakt en kon ik haar een nieuw bordje voorzetten. Dit gerechtje is dus niet alleen “kids proof” maar ook een beetje “kitten proof” ;-).

Ingrediënten voor 4 personen:

700 g kalkoenfilet, 1 rode (of witte) ui, 2 gele paprika’s, 30 kerstomaatjes, 4 lente-uitjes, zout, peper

Voor de marinade:

3 eetlepels olijfolie, sap van een 1/2 citroen, 1 koffielepel paprikapoeder, 1 kl kurkuma, 1 kl gemberpoeder (of verse gember), 1 kl komijn, 1 kl kerrie, een goeie snuif cayennepeper, zout.

Bereiding:

1. Eerst bereiden we de marinade. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kommetje en meng goed. Zet opzij.

FullSizeRender (43)

2. Snijd de kalkoenfilet in dunne reepjes en kruid met wat peper en zout.

FullSizeRender (42)

3. Versnipper de rode ui, snijd de gele paprika in korte reepjes en de kerstomaatjes in vier. De lente-uitjes snijden we in ringetjes.

4. Meng de kalkoenfilet met de rode ui, de gele paprika en de kerstomaatjes.

IMG_1267

5. Giet de marinade over het geheel en zet min. een half uur in de koelkast (mag zelfs een paar uur).

6. Haal na een half uur (of langer) uit de koelkast. Verhit olijfolie in een wok/grote pan en bak het geheel van kalkoen met de groenten en marinade (door steeds een kleine hoeveelheid toe te voegen) op een hoog vuur gedurende een 5-tal minuten tot de kalkoenreepjes goudbruin zijn. De groentjes mogen nog wat knapperig zijn. Voeg op het laatste de ringetjes lente-ui toe. Lekker met rijst.

Dit gerecht is voedselzandloper proof (met uitzondering van de rijst)

Andere kindvriendelijke gerechten vind je hier

 

 

2 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*