Groene en gele courgetti met scampi en pesto

Courgetti met scampi en pesto - www.truitjeroermeniet.be
Courgetti met scampi en pesto – www.truitjeroermeniet.be

Dit weekend stond volledig in teken van het “lopen”. Vrijdagavond waren we present op de Memorial Van Damme in Brussel (één van de grootste atletiekmeetings ter wereld). Met twee lopende dochters kan dit niet ontbreken en ze keken ernaar uit om een glimp op te vangen van hun idool en wereldkampioene Dafne Schippers. We zaten redelijk dicht bij de looppiste en ze waren door het dolle heen toen ze langskwam. Alles aan deze atletiekmeeting is indrukwekkend: de atleten, de sfeer, de prestaties. Je krijgt gewoon instant zin om ook te starten met lopen. Tot anderhalf jaar geleden liep ik gemiddeld 2 keer 7 km per week. Gezondheidsperikelen hielden me een tijdje aan de kant en daardoor leek het me zo moeilijk om alles weer te hervatten. Zo kwam het dat ik sinds anderhalf jaar niet meer mijn rondjes liep in het Bloso-centrum tijdens de atletiektraining van de dochters… tot deze ochtend!!! De dochters wilden koste wat kost een paar km gaan lopen, samen met papa, die ook een fervent loper is. Ik trok naar de badkamer maar plots bekroop mij het gevoel “Het is nu of nooit”. Ik trok in zeven haasten sportkledij en loopschoenen aan en liep ze achterna. En nu ben ik apetrots, want het ging vrij goed voor de eerste keer. De eerste 4 km zitten in de benen, op naar het vervolg. Benieuwd hoe ik er morgenvroeg zal over denken, als ik mij zeer gezwind met stijve ledematen het bed moet uitsleuren!

We startten de dag “gezond” en dus maakte ik ook een “gezond” gerechtje vandaag: spaghetti van gele en groene courgette of courgetti met scampi en pesto. Het werd door iedereen enorm gesmaakt. Mijn kinderen vonden het heerlijk, dus ook kids proof. Voor de spaghetti van courgette gebruik ik een spirelli (ik kocht die gewoon bij Colruyt). Zo snel en gemakkelijk.

Ingrediënten voor 4 personen:

4 courgettes (of 6 kleintjes), 24 grote scampi, verse peterselie, 1 citroen, zout, peper, olijfolie

Voor de pesto: Verse basilicum (ongeveer 1 plantje) , 1 teentje look, 1 dl olijfolie, 30 g pijnboompitten,  40 g parmezaanse kaas, sap van een 1/2 citroen, peper, een snuifje zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 180°C.
  2. Pel de scampi, maar laat het staartje eraan (oogt mooier). Verwijder het darmkanaal. Kruid met peper en zout en zet even apart.
  3. Maak de pesto. Doe alle ingrediënten in een blender en mix glad.
  4. Neem de spirellisnijder en maak spaghetti van de courgettes. Leg in een ovenschotel. Overgiet met wat olijfolie en citroensap, zo behoudt de courgette een mooie kleur. Kruid met peper. Zet 10 min. in een oven van 180°C.Courgetti
  5. Snipper de peterselie fijn.
  6. Intussen bakken we de scampi kort aan op een hoog vuur. Bestrooi de scampi met verse peterselie en zet het vuur uit.IMG_1280
  7. Dresseer de courgetti op een bord. Overgiet met wat pesto. Schik de scampi op de courgetti en giet nog wat pesto over het geheel. Voeg eventueel nog wat peterselie toe.

Variatietip:

  1. Voor kinderen die niet uitsluitend courgetti willen eten, kan je het geheel aanvullen met spaghetti.
  2. Hou je niet van scampi, kan je dit gerecht evengoed maken met kippenblokjes.

Andere hoofdgerechten vind je hier 

 

8 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*