Curry van konijnenbout met tomaat en limoen

Curry van konijnenbout met tomaat en limoen - www.truitjeroermeniet.be
Curry van konijnenbout met tomaat en limoen – www.truitjeroermeniet.be

Na de zachte Thaise viscurry, die intussen door heel wat mensen klaargemaakt én lekker bevonden werd, is het nu de beurt aan een curry van konijnenbout met tomaat en limoen. Deze is minstens even lekker, dat kan ik jullie garanderen, ook voor kinderen. Het magere vlees van het konijn is ongelooflijk mals en sappig. Dit gerecht vraagt zeer weinig werk en verder moet het gewoon een tijdje staan pruttelen. Dit is niet alleen een lekker zondags gerecht, het is ook ideaal om voor te zetten aan gasten. Je kan gewoon aan tafel blijven zitten en geniet van de overweldigende geuren tot het water iedereen in de mond komt. Dit is pure culinaire verwennerij in al haar eenvoud.

Ingrediënten voor 4 personen:

4 konijnenbouten, 3 sjalotten, 2 koffielepels rode currypasta (hangt natuurlijk af van de sterkte. Is de currypasta erg pikant, beperk je dan tot één koffielepel), 500 ml kokosmelk, 600 ml tomatenstukjes, een doosje kerstomaatjes, 1 teentje look, een stukje gember van ongeveer 2 cm, sap en zeste van 1 limoen, een handvol koriander, (eventueel wat honing)

Bereiding:

 1. Neem een grote en hoge pan of kookpot. Fruit sjalot en look in olijfolie. Voeg de konijnenbouten toe en kruid met peper en zout. Laat ze mooi bruin kleuren in de pan.
 2. Voeg de gember, de rode currypasta, de tomatenstukjes, de kerstomaatjes, de kokosmelk en de zeste van de limoen toe. Laat ongeveer 1 uur pruttelen op een gemiddeld vuur.
 3. Voeg het limoensap en de koriander toe. Roer nog even om en serveer. Kan opgediend worden met rijst, quinoa of couscous.

Dit gerecht is voedselzandloper proof.

Andere kindvriendelijke gerechten vind je hier

 

 

3 Reacties

 1. Nele Van Dorpe

  Mmmm… en Waaaw wat een mooie kleuren. Ik waan me precies terug op reis in Marokko. Misschien moet ik me eens zo een “tajine” aanschaffen om dit gerechtje in klaar te maken.

 2. Ann Schepens

  superlekker gerechtje!! ik was aanvankelijk wat sceptisch, aangezien mijn saus zowaar roze werd door de combinatie van de tomatenblokjes met de kokosmelk, en ik roze echt geen eetbare kleur vind… maar dat werd opgelost door een pak kerstomaatjes (die er eerst nog niet inzaten) en een extra blikje tomatenblokjes. Dit gecombineerd met de tricolorequinoa van Bosto en wat hebben we dan? Yep, kermis in buikje!!!! 😀 😀 😀
  (en een half rauw konijn in de vriezer die eenzelfde behandeling wacht! ) 😀

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*