Gevulde kalkoenrolletjes #kids proof #voedselzandloper proof

Gevulde kalkoenrolletjes #kids proof #voedselzandloper proof - www.truitjeroermeniet.be
Gevulde kalkoenrolletjes #kids proof #voedselzandloper proof – www.truitjeroermeniet.be

Het is weer woensdag, dus opnieuw een gerechtje dat ook door de kids gesmaakt zal worden. Deze gevulde kalkoenrolletjes zijn niet alleen kids proof, maar ook nog eens voedselzandloper proof, iedereen tevreden dus (of dat hoop ik tenminste). Ik maakte dit gerechtje lang geleden al eens klaar en iedereen was dolenthousiast. Toch raakte het wat in de vergeethoek. Dat komt er van als je dagelijks met je neus in recepten zit en droomt over alle mogelijke combinaties. Mijn kinderen vroegen mij deze morgen echter of ik vandaag nog eens kip of kalkoen wilde maken en toen dacht ik terug aan deze rolletjes (deze zijn even goed te maken met kipfilet). Je vult ze op met verse spinazie, tomaat en mozzarella, lekker smeuïg, ze zijn niet te weerstaan. Bovendien is het niet moeilijk te bereiden en kan alles vooraf. Als je de rolletjes in plakjes snijdt, heb je ook nog eens een leuk hapje. Wat moet een mens nog meer?

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Voorzie 1 à 2 rolletjes per persoon naargelang de grote of kleine honger, dus 4 of 8 dunne kalkoen- of kipfilets
  • 200 g verse spinazie
  • 4 grote tomaten
  • 75 g mozzarella
  • een 7-tal zongedroogde tomaatjes
  • 1 grote ui
  • 1 teentje look
  • verse fijngesneden peterselie of koriander.
  • Zout en peper
  • olijfolie

Bereiding:

1. Sla de kalkoen- of kipfilets goed plat. Kruid met peper en zout. Leg even opzij.

2. Bak de spinazie aan in olijfolie en eventueel een teentje look, kruid met peper en zout, en laat garen tot deze geslonken is. Giet het overtollige vocht weg.

3. Snijd 1 grote tomaat, de zongedroogde tomaten en de mozzarella in blokjes en meng onder elkaar.

4. Bekleed elke kalkoenfilet met spinazie en leg daarop wat mengsel van tomaat, zongedroogde tomaat en mozzarella.

Gevulde kalkoenrolletjes - www.truitjeroermeniet.be

5. Sluit de rolletjes met de vulling volledig met behulp van satéprikkertjes of keukentouw (keukentouw is gemakkelijker). Leg in een ovenschotel, overgiet met wat olijfolie en zet ongeveer 25 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.

6. Intussen maken we een tomatencoulis met de overige 3 tomaten en de ui. Versnipper de ui. Ontvel de tomaten door ze 30 seconden onder te dompelen in kokend water. Snijd de tomaten in stukjes. Doe wat olijfolie in een pan, fruit de ui en voeg de tomatenstukjes. Voeg peper en zout toe en laat 20 min. sudderen op een laag vuur. Haal na 20 min. van het vuur en mix glad.

7. Serveer de tomatencoulis op het bord, bestrooi met de peterselie of koriander. Leg het kalkoenrolletje op de tomatencoulis. De niet-voedselzandlopers kunnen hier eventueel rijst bij serveren.

Smakelijk!

Andere kindvriendelijke gerechten vind je hier

Andere Voedselzandloper-gerechten vind je hier

6 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*