Kippenvleugeltjes met citroen-tomaatmarinade en snijboontjes #kidsproof

Kippenvleugeltjes met citroen-tomaatmarinade en snijboontjes - www.truitjeroermeniet.be
Kippenvleugeltjes met citroen-tomaatmarinade en snijboontjes – www.truitjeroermeniet.be

Kippenvleugeltjes of kippenboutjes zijn altijd al een groot succes geweest hier in huis. Ik koop dan kippenvleugeltjes, snijd ze doormidden en bak ze, goed gekruid, in de oven. De kinderen eten ze vaak uit de hand als hapje met een doekje errond. Dat vinden ze geweldig! Reeds van heel jonge leeftijd waren ze verlekkerd op die boutjes. Toen was stilzitten aan tafel nog niet altijd aan hen besteed, zoals de meeste kinderen geloof ik, dus werd er ook vaak met die boutjes rondgelopen, wat wij achteraf dan weer minder grappig vonden. Kortom, we waren blij dat we nog even gewacht hadden om de meubelen te veranderen en de muren te verven :-).

Als we bezoek hebben waar kinderen bij zijn, staat dat ook altijd op het kinder-hapjes-menu. De volwassenen krijgen dan tezelfdertijd hapjes die culinairder zijn maar toch zie ik dat er ook zijdelings verlekkerd gekeken wordt naar deze kippenboutjes. Als de kinderen dan genoeg gegeten hebben, wordt er  snel opgesprongen om de overige boutjes op te eten. Kippenboutjes zijn dus altijd een hit, voor groot en klein, voor jong en oud.

Vandaag stond er een ongelooflijk lekkere variant als hoofdgerecht op het programma : kippenvleugeltjes in een citroen-tomaatmarinade met snijboontjes. Lekker “easypeasy”, weinig werk, de oven doet de rest. Reken maar dat de ovengeuren je zullen doen watertanden en jullie huisgenoten hier verlekkerd zullen op zijn.

Ingrediënten voor 4 personen:

 • Kippenvleugeltjes voor 4 personen (ik nam er een 20-tal)
 • Kerstomaatjes (nog aan het takje)
 • 600 g snijboontjes
 • 1 ui
 • olijfolie

Voor de citroen-tomaatmarinade:

 • De schil en het sap van een 1/2 (biologische) citroen
 • 4 grote tomaten, in partjes gesneden
 • 1 ui, doormidden gesneden
 • 2 teentjes knoflook
 • ½ rode peper (zaadjes verwijderd)
 • 4 el olijfolie
 • Basilicum
 • Oregano
 • Tijm
 • Snuifje zout en peper

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Pureer alle ingrediënten voor de citroen-tomaatmarinade in de keukenrobot tot je een pasta verkrijgt.
 3. Leg de kippenvleugels in een braadslede en schep de marinade erover. Zet 40 min. in de oven en schep af en toe om. Voeg de laatste 10 min. de kerstomaatjes toe.
 4. Snijd intussen de ui en de snijboontjes in stukjes. Fruit de ui aan in wat olijfolie. Voeg de snijboontjes toe. Verlaag het vuur, zet het deksel op de kookpot gedurende een 20-tal minuutjes of tot ze gaar zijn.
 5. Serveer de veugeltjes met de marinade, de kerstomaatjes en de boontjes. Geef er rijst, pasta of aardappelen bij (niet voor Voedselzandlopers)

 

Andere kindvriendelijke gerechten vind je hier

Andere voedselzandloper gerechten vind je hier

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*