Frambozenyoghurtijs in 1 minuut

 https://truitjeroermeniet.be/2015/06/frambozenyoghurtijs
https://truitjeroermeniet.be/2015/06/frambozenyoghurtijs

In dit landje is het toch werkelijk alles of niets. Vorige week leek het herfst en nu krijgen we een hittegolf. Over dat laatste gaan we absoluut niet klagen, laat die zon maar schijnen nu de vakantie begonnen is.

Bij dit weer past ook een verfrissing, en nog wel eentje dat op 1 minuut klaar is, namelijk frambozenyoghurtijs à la Jamie Oliver, maar dan met aangepaste verhoudingen, zoniet lukt het niet (ik spreek uit ervaring). Je kan dit natuurlijk ook perfect met aardbeien als jullie voorkeur daar naar uitgaat. Veel gezonder dan al die gesuikerde ijsjes waar je op slag weer dorst van krijgt. Je kan hiervoor kant-en-klaar diepgevoren frambozen nemen ofwel koop je verse en zet je deze eerst een nachtje in de diepvriezer. Dit is werkelijk zó heerlijk!

Het ijs is het lekkerst als je het onmiddellijk kan opdienen, maak het dus “à la minute”. Moet je het toch invriezen, haal het dan een half uur voor het serveren uit de diepvries.

Ingrediënten voor ongeveer 8 personen:

500 g diepgevroren frambozen, wat verse frambozen ter garnering, 300 magere yoghurt, 2 el honing of agavesiroop (naar smaak, kan dus ook meer zijn voor de zoetebekjes), munt.

Bereiding:

1. Doe de diepgevroren frambozen, samen met de yoghurt en de honing of agavesiroop in de keukenrobot.

2. Mix tot je een ijsstructuur bekomt (ongeveer 1 minuut). Indien het niet smeuïg genoeg is, kan je nog wat yoghurt toevoegen. Dien onmiddellijk op met wat verse frambozen en een blaadje munt. Zó simpel, zó lekker!

 

2 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*