Panna cotta van yoghurt en kokos met passievrucht en chocolade

Panna cotta van yoghurt en kokos met passievrucht en chocolade – www.truitjeroermeniet.be

Ik ben een decemberkind. Als kind vond ik dat verschrikkelijk want net in die periode startten de grote toetsen en later examens. Daar kwam nog bij dat iedereen al in het begin van het jaar verjaarde en ik steeds zolang moest wachten. Dat was nog de leeftijd waarop je halsreikend uitkijkt naar het ouder worden….toen wel nog. Vandaag heb ik een nieuwe voordeur gekregen want ik bereikte de “magische” leeftijd van 40. Ik keek daar helemaal niet naar uit. Maar zoals mijn schoonbroer nog net zei: “Vanaf nu komen de mooiste tijden, een vrouw is op haar best vanaf 40”. Ik ben benieuwd.

Om dat te “vieren” geef ik jullie vandaag mijn Kerstdessert mee. Daarbij kan ik zeggen dat ik met dit recept een tweede mijlpaal bereikt heb want deze heerlijke panna cotta van yoghurt en kokos met passievrucht en chocolade (een hele mond vol) is meteen ook mijn 200e recept. 200… dat is toch al heel wat. Daar zou ik onderhand al een kookboekje kunnen mee vullen. En stiekem hoop ik dat dat er ooit van komt, maar jammer genoeg heet ik niet Jeroen, Pascale of Sandra. Maar een mens mag blijven hopen, toch? En al zeker op een dag als vandaag.

Deze panna cotta is lekker licht en heeft echt een heerlijke smaak. Ideaal om te verorberen na een volledig kerstmenu. Bovendien is er zo goed als geen werk aan. Perfect tijdens die drukke dagen. Wil je een hoge “kerstfactor”? Serveer dit dessert dan in een transparante kerstbal, het is eens iets anders dan in een glaasje.

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 4 dl yoghurt
 • 4 dl kokosmelk of kokosroom
 • 6 el honing
 • 4 blaadjes gelatine = ongeveer 7 g
 • 50 g pure chocolade (voor het figuurtje bovenop de panna cotta)

Voor de passievruchtencoulis:

 • 5 passievruchten
 • 5 el appelsap of sinaasappelsap
 • 2 el honing

Bereiding:

 1. Leg de gelatineblaadjes in een kommetje koud water gedurende 10 min.
 2. Neem een pannetje en breng de kokosmelk of kokosroom aan de kook. Voeg de honing toe en vervolgens de uitgeknepen gelatineblaadjes. Roer goed met een garde tot de blaadjes volledig opgelost zijn. Neem van het vuur.
 3. Voeg nu de yoghurt toe en roer goed om. Verdeel over de kerstballen of over glaasjes. Laat minstens 4u opstijven in de koelkast.
 4. Maak nu de passievruchtencoulis. Halveer ze en haal het sap en de pitjes eruit. Doe ze in een pannetje en warm op samen met het sinaasappelsap en de honing. Laat afkoelen.
 5. Neem een kerst-uitsteekvormpje. Ik nam een kerstboompje maar een ster of iets anders kan evengoed. Smelt de pure chocolade in een pannetje. Giet een heel dun laagje gesmolten in het vormpje en laat opstijven op een frisse plaats (de koelkast is niet nodig) Heb je geen vormpjes dan kan je ook gewoon chocoladeschilfers over het dessert strooien voor het opdienen.
 6. Als het dessert opgesteven is, gieten we de afgekoelde passievruchtencoulis over de panna cotta. Vervolgens halen we het chocoladefiguurtje uit het vormpje en duwen we het rechtop in de panna cotta. Serveer meteen. (Om de kerstballen rechtop te houden kan je ze op een klein kommetje plaatsen)

Maken jullie een gerechtje van mij klaar? Laat het mij zeker weten hier in een reactie of via facebook of  Instagram (#truitjeroermeniet). Vind ik leuk! 

7 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*