Yoghurtmuffins met havermout en chocoladestukjes

Yoghurtmuffins met havermout en chocoladestukjes

“Of ik nog een keer die heerlijke yoghurtmuffins wou maken”…dat was wat de oudste dochter mij vroeg. Vorig jaar maakte ik deze yoghurtmuffins met havermout, cranberries en chocoladestukjes aan de lopende band maar de laatste maanden waren ze, onder andere door de zomerse temperaturen, wat uit mijn gedachten gegaan.

Toen ik ze voor de eerste keer maakte voor een brunch was iedereen er wég van, ook de kinderen. De dag erna gaf ik er een mee aan de dochters naar school voor tijdens de pauze. ’s avonds zei de dochter direct bij het binnenkomen met een beteuterd snoetje: “Mama, volgende keer moet je er verschillende meegeven hoor. Iedereen vond ze zo lekker en ik had dus nog honger…” Ik lachte en was heel blij dat ze zo in de smaak gevallen waren bij de vriendjes omdat dit eigenlijk een veel gezonder tussendoortje is als wat er pakweg in de snoepkast ligt.

Om maar te zeggen dat ze het proberen waard zijn… en hopelijk zijn jullie er even dol op. Als je ze pas uit de oven haalt, smelt de chocolade zo in je mond….

Ingrediënten voor ongeveer 8 muffins:

  • 150 g fijngemalen havermout of havermeel
  • 100 g fijngemalen amandelen of amandelpoeder of amandelmeel
  • 2 eieren
  • 250 g (Griekse) yoghurt (liever voedselzandloper proof: gebruik dan een plantaardige yoghurt)
  • 2 koffielepels bakpoeder
  • 100 g cranberries, eventueel geweekt vooraf (of je kan ook rozijnen gebruiken)
  • 50 g pure chocolade, fijngehakt
  • 2 el gemalen kokos

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Meng in een kom de gemalen havermout met het amandelpoeder, het bakpoeder en de gemalen kokos.
  3. Klop in een ander kommetje de eitjes los en meng met de yoghurt. Voeg toe aan het deeg.
  4. Voeg nu ook de cranberries en de stukjes chocolade toe en meng alles goed door elkaar.
  5. Verdeel het deeg over muffinvormpjes (indien je een grote muffinvorm gebruikt, spuit deze dan eerst even in met bakspray) en zet onderaan in de oven gedurende ongeveer 15 a 20 min tot ze bruin zijn (afhankelijk van de oven). TIP: wil je mooi gevormde muffins, maak je handen dan nat en rol de muffins op balletjes alvorens je ze in de vorm laat vallen.

Maken jullie een gerechtje van mij klaar? Laat het mij gerust weten hier in een reactie of via facebook of  Instagram (#truitjeroermeniet). Vind ik leuk! 

4 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*