Koud avocadosoepje met zalm

Avocadosoepje met zalm - www.truitjeroermeniet.be
Avocadosoepje met zalm – www.truitjeroermeniet.be

Hoogzomer in eigen tuin. Voor mijn part gaat het de komende twee maanden op dit elan verder. Wat is er nu zaliger dan ’s avonds laat nog buiten te zitten (want het is toch te warm om te gaan slapen) en te genieten. Ook de kinderen vinden het geweldig. Vaak hoor ik na een week “zomer”vakantie waarin het pijpestelen regent morrende geluidjes en het bijhorende “ik verveel me”. Nu ze om de haverklap een frisse duik kunnen nemen blijft dit uit en joelen ze er op los. Ook de buren in de wijdse omgeving kunnen “meegenieten”.

Een koud avocadosoepje sluit helemaal aan bij deze weersomstandigheden. Er zijn redenen genoeg om dit klaar te maken: vooreerst vraagt het slechts een 10-tal minuutjes, ten tweede hebben avocado’s zeer veel positieve eigenschappen want ze zorgen voor de aanbreng van goede vetten, hebben een ontstekingsremmende werking en bevatten heel veel vitamines en als laatste reden, maar zeker niet de minste, is de smaak doorslaggevend.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • 2 rijpe avocado’s
 • 100 g zalmfilet of gerookte zalm
 • 1/2 onbehandelde citroen
 • 1/2 bosje verse koriander
 • 1/2 liter koude groentebouillon
 • 1 el zure room
 • peper & zout

Hoe maak je het klaar?

 1. Rasp de citroenschil en pers de citroen uit.
 2. Schil de avocado’s en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  3. Meng de avocadoblokjes met het citroensap, citroenschil en de koriander (houd wel nog een paar blaadjes over voor de garnering) en de koude groentebouillon. Mix de soep glad. Breng op smaak met peper en zout.
 3. Snipper de zalm fijn.
 4. Serveer de soep in een bordje, leg de zalm in het midden, druppel er wat zure room over en werk af met wat koriander.

Dit recept is voedselzandloper proof met uitzondering van de zure room

Andere gerechten in een handomdraai vind je hier

Andere soepen vind je hier

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*