Maatjes met rode biet, appel en zure room

Maatjes met rode biet, appel en zure room - www.truitjeroermeniet.be
Maatjes met rode biet, appel en zure room – www.truitjeroermeniet.be

Mijn ouders hebben een moestuin. Niet een moestuin van een paar vierkante meters, het lijkt meer op een voetbalveld waarbij je in de verte nog net de bonenstaken kan ontwaren. Die moestuin staat bomvol groenten en kruiden… en wie geniet daar dan ten volle mee van? Juist, ik. Met het stralende weer van de afgelopen dagen, loop ik dus niet meer gehaast naar de supermarkt, maar sta ik eerder met mijn mand in die welbewuste tuin om daar mijn voorraad in te slaan. Ook de kinderen vinden het heerlijk om daarin rond te hopsen, en zelf leuke brouwsels van kruiden, plantengroen, bloemen en modder te maken. Op dit moment is er een heuse overvloed, onder andere aan rode biet. Aangezien ik dus niet om een rode biet verlegen zit, ging ik ermee aan de slag. Ik combineerde deze met maatjes, groene appel en zure room. Een geweldige combinatie voor een snelle lunch en een ware verfrissing met dit weer.

Ingrediƫnten per persoon:

2 maatjes, 1 rode biet, 1 klein uitje, 1/2 groene appel (type Granny Smith), 2 el zure room, citroensap, balsamico-azijn, bieslook, peper, zout

Bereiding:

1. We beginnen met de rode biet. Heb je voorgekookte bietjes gekocht in de supermarkt, dan hoef je die enkel in fijne plakjes te snijden. Kocht je een verse biet, dan moet je deze eerst in zijn geheel gedurende 30 min. gaar koken in water. Haal na 30 min. uit het kokende water en laat afkoelen. Verwijder de schil en snijd in dunne plakjes.

2. Leg de dunne plakjes rode biet in een diep bord en overgiet met balsamico-azijn, kruid met peper en zout. Zet even opzij.

3. Snijd het uitje in ringen en de appel in dunne plakjes. Snipper de bieslook fijn.

4. Neem de zure room en meng met de bieslook, een paar druppeltjes citroensap en kruid met peper en zout.

5. Schik op een bord plakjes rode biet tot het bord volledig bedekt is. Leg daarop de maatjes. Hierop komen de uiringen en de partjes appel. Werk af met het mengsel van zure room.

Smakelijk!

Andere lunch-/voorgerechten

 

 

2 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*