Ovenschotel met gehakt, wortel en mozzarella

Ovenschotel met gehakt, wortel en mozzarella - www.truitjeroermeniet.be
Ovenschotel met gehakt, wortel en mozzarella – www.truitjeroermeniet.be

Hebben jullie ook zo je goede voornemens? Het grappige is dat ik rondom mij minstens 5x per dag hoor dat het nu gedaan is, “de riem toe, op dieet”, ofwel het voornemen om gezonder te eten. Bij voorkeur worden ook de loopschoenen nog eens uit de kast gehaald of kunnen we de fitness verblijden met een gloednieuw abonnement, in de hoop dat de goede voornemens stand houden deze keer. Dat diëten kan je gerust achterwege laten, een beetje gezonder en wat meer met mate is al goed genoeg, en daar wil ik jullie ook dit jaar zeker bij inspireren. Na alle feestelijkheden met culinaire hoogstandjes kunnen eenvoudige gerechten geweldig smaken. Daar waren mijn kinderen het mee eens. Ook ik heb soms nood om wat minder achter het fornuis te staan en dan is deze kindvriendelijke ovenschotel met gehakt, wortel en mozzarella perfect. Weinig werk en zoveel smaak.

Ingrediënten voor 4 personen:

650 g (kippen)gehakt, 1 kg wortelen (al dan niet in verschillende kleuren zoals geel, paars en oranje), 100 g mozzarella in blokjes gesneden, 1 grote ui, 2 lente-uitjes, 400 g tomatenblokjes (vers of uit blik), 1 rood pepertje, een stukje gember van ongeveer 2 cm, sap van een halve citroen, een paar takjes rozemarijn, zout, peper.

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Snipper de ui fijn. Schil de wortelen en snijd in blokjes. Snijd de lente-uitjes en het pepertje fijn.
 3. Neem een kookpot voor het bereiden van het bovenste laagje. Neem 2/3 van de wortelen, de rest houden we even apart. Kook die 2/3 nu gaar in een weinig water, samen met de verse gember. Kruid met peper en zout, voeg het citroensap toe en mix glad. Zet even opzij. (TIP: voeg je liever aardappelen toe aan de wortelen, dan kan dit perfect. In dat geval neem je wat minder wortel en maak je een klassieke wortelpuree)
 4. Neem een pan en fruit in een pan de ui aan in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Vervolgens voegen we de overige wortelblokjes (1/3) en de tomatenblokjes toe aan het geheel en mengen alles goed onder elkaar. Breng op smaak met het fijngesnipperde pepertje, peper en een snuifje zout. Laat nu een 5-tal minuutjes pruttelen op een lager vuur zodat de wortelen kunnen garen. (Ze mogen zeker nog knapperig zijn). Voeg nu de lente-uitjes en de fijngesneden rozemarijn toe.
 5. Neem een ovenschotel. Giet de gehaktmengeling in de ovenschotel. Daarbovenop strijken we een laagje wortelpuree. Werk af met de blokjes mozzarella. Zet nu 5 min. in een oven van 180°C of tot de mozzarella gesmolten is.
 6. Dien op.

Indien je kippengehakt gebruikt, is dit gerecht voedselzandloper proof.

Andere kindvriendelijke gerechten vind je hier

Andere voedselzandloper gerechten vind je hier

13 Reacties

 1. Njam! Echt heerlijk winters comfort food – krijg er al goesting in 🙂

 2. KARIN GENIE

  Hallo Trui,
  Ben drie weken met vakantie geweest. Ver weg totaal ondergedompeld in een andere cultuur.
  Maar wat was ik blij, bij aankomst terug in België, om je nieuwste recepten terug te vinden.
  Nogmaals hartelijk bedankt voor je super professionele blog. Ik heb er echt al van genoten : de goede samenstelling van het recept, de mooie foto’s en het leuke verhaaltje. Ik heb al een aantal receptjes geprobeerd die telkens zeer goed in de smaak vielen van manlief. Deze ovenschotel zal volgende week op het menu staan.
  Ook voor jou en het gezin een gezond en culinair 2016.

  • Dag Karin,
   Bedankt voor de wensen, ik hoop dat je van de vakantie genoten hebt. Ik op mijn beurt ben dan weer heel, heel erg blij met jouw reactie. Zo leuk dat je mijn blog blijft volgen en dat mijn receptjes ook op jullie tafel verschijnen. Ik doe mijn best om op hetzelfde elan verder te gaan in 2016. Groetjes

 3. Carine S.

  Een fantastisch nieuwjaar voor jou en je gezin Geertrui. Doe gewoon verder zoals je bezig bent. Je blog is heerlijk en geeft inspiratie aan zoveel mensen! Daarbij ben je ook nog een megalieve dame.
  Deze heerlijke avondschotel maak ik volgende week voor mijn opvangkids. Ze zullen hiervan smullen!!!
  Bedankt voor je gezonde gerechten die je steeds in onze facebook groep “Sabine’s gezonde recepten”aanbrengt. Ik hoop dat je in 2016 een vaste waarde in onze groep zult blijven!
  Lieve grtz Carine S

  • Dag Carine,

   Voor jou natuurlijk ook een geweldig 2016 met alles erop en eraan. Wat een heerlijke reactie, zo ontzettend lief van jou.
   Ik ben uiteraard heel blij dat ik mensen kan plezieren met mijn recepten, ook in jouw kookgroep. Ik zal dit dan ook met veel plezier blijven doen.
   Lieve groetjes

 4. Dit is een toppertje !

 5. Vanessa Bosseman

  Dag Trui, vanavond gemaakt en de schotel werd uitgelikt. Simon noemde dit het ‘lekkerbekkengerecht’ en mijn man vond het heerlijk licht. Op vrijdagavond heeft hij altijd muziekrepetitie en dan wil hij liever geen zware maaltijd. Een tip voor andere foodies: koop een grote gemberwortel, schil en snijd in grove stukken, steek die in een keukenrobot (klein type) en verdeel de gembermix dan over een ijsblokjesvorm. Als je een klein beetje water toevoegt en dit in de diepvriezer steekt, heb je verse-gember-blokjes die je in een diepvrieszakje kan bewaren. Altijd handig. Met peterselie en andere verse kruiden kan je dat ook doen en ook met vers citroensap.

  • Dag Vanessa, bedankt voor je leuke reactie. Blij dat het door iedereen zo gesmaakt werd :-). Vanaf nu noemen we het “Het lekkerbekkengerecht van Simon” 🙂

 6. De combinatie gember/wortel is SUPER lekker! We hebben enorm genoten van dit gerecht!! Bedankt!!!

  • Wat leuk, Ann, dat is uiteraard hééél graag gedaan. Ik ben heel blij dat de combinatie een voltreffer is. Bedankt voor de toffe reactie 🙂

 7. Staat volgende keer weer op onze planning!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*