Ovenschotel met gehakt, wortel en mozzarella

Ovenschotel met gehakt, wortel en mozzarella - www.truitjeroermeniet.be
Ovenschotel met gehakt, wortel en mozzarella – www.truitjeroermeniet.be

Hebben jullie ook zo je goede voornemens? Het grappige is dat ik rondom mij minstens 5x per dag hoor dat het nu gedaan is, “de riem toe, op dieet”, ofwel het voornemen om gezonder te eten. Bij voorkeur worden ook de loopschoenen nog eens uit de kast gehaald of kunnen we de fitness verblijden met een gloednieuw abonnement, in de hoop dat de goede voornemens stand houden deze keer. Dat diëten kan je gerust achterwege laten, een beetje gezonder en wat meer met mate is al goed genoeg, en daar wil ik jullie ook dit jaar zeker bij inspireren. Na alle feestelijkheden met culinaire hoogstandjes kunnen eenvoudige gerechten geweldig smaken. Daar waren mijn kinderen het mee eens. Ook ik heb soms nood om wat minder achter het fornuis te staan en dan is deze kindvriendelijke ovenschotel met gehakt, wortel en mozzarella perfect. Weinig werk en zoveel smaak.

Ingrediënten voor 4 personen:

650 g (kippen)gehakt, 1 kg wortelen (al dan niet in verschillende kleuren zoals geel, paars en oranje), 100 g mozzarella in blokjes gesneden, 1 grote ui, 2 lente-uitjes, 400 g tomatenblokjes (vers of uit blik), 1 rood pepertje, een stukje gember van ongeveer 2 cm, sap van een halve citroen, een paar takjes rozemarijn, zout, peper.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snipper de ui fijn. Schil de wortelen en snijd in blokjes. Snijd de lente-uitjes en het pepertje fijn.
  3. Neem een kookpot voor het bereiden van het bovenste laagje. Neem 2/3 van de wortelen, de rest houden we even apart. Kook die 2/3 nu gaar in een weinig water, samen met de verse gember. Kruid met peper en zout, voeg het citroensap toe en mix glad. Zet even opzij. (TIP: voeg je liever aardappelen toe aan de wortelen, dan kan dit perfect. In dat geval neem je wat minder wortel en maak je een klassieke wortelpuree)
  4. Neem een pan en fruit in een pan de ui aan in olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak rul. Vervolgens voegen we de overige wortelblokjes (1/3) en de tomatenblokjes toe aan het geheel en mengen alles goed onder elkaar. Breng op smaak met het fijngesnipperde pepertje, peper en een snuifje zout. Laat nu een 5-tal minuutjes pruttelen op een lager vuur zodat de wortelen kunnen garen. (Ze mogen zeker nog knapperig zijn). Voeg nu de lente-uitjes en de fijngesneden rozemarijn toe.
  5. Neem een ovenschotel. Giet de gehaktmengeling in de ovenschotel. Daarbovenop strijken we een laagje wortelpuree. Werk af met de blokjes mozzarella. Zet nu 5 min. in een oven van 180°C of tot de mozzarella gesmolten is.
  6. Dien op.

Indien je kippengehakt gebruikt, is dit gerecht voedselzandloper proof.

Andere kindvriendelijke gerechten vind je hier

Andere voedselzandloper gerechten vind je hier

13 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*