Quinoa ovenschotel met tomaat, spinazie en mozzarella

Quinoaovenschotel met spinazie en mozzarella – www.truitjeroermeniet.be

Het enthousiasme waarmee jullie mijn terugkeer op alle mogelijke manieren onthaald hebben was gewoonweg ongelooflijk. Of dit nu via een persoonlijk mailtje, Facebook, Instagram of op de site was, ik werd er zowaar stil van. Het heeft ineens al mijn twijfels weggenomen en bevestigd dat ik de goede keuze gemaakt heb om terug van start te gaan. Dank jullie wel ❤!

Vandaag heb ik voor jullie een heerlijke quinoa ovenschotel met tomaat, spinazie en mozzarella die ik al heel vaak klaargemaakt heb en ook door mijn kinderen goedgekeurd werd. Wekelijks las ik nog steeds minstens 1 vegetarische dag in en op zo’n dag ontstond dit recept uit de vondsten in de koelkast. Nu we nog steeds in de periode “40 dagen zonder vlees” zitten, is dit dus een perfect gerechtje. Bijkomend voordeel is dat het zeer makkelijk en snel klaar te maken is. Vervolgens nog 5 min in de oven tot de mozzarella gesmolten is…. heerlijk smeuïg, fris en licht en ook ideaal als lunch!

Smakelijk!

Ingrediënten voor 4 à 5 personen:

 • 300 g quinoa
 • 1 sjalot
 • 1 teentje look
 • 300 g spinazie
 • 400 g tomatenblokjes
 • een doosje halfzongedroogde tomaatjes
 • 200 g mozzarella
 • 1 grote citroen
 • 500 ml groentebouillon
 • gedroogde oregano (of tijm…)
 • peper en zout

Bereiding:

 1. Spoel de quinoa in een zeef en laat uitlekken. Doe de quinoa in een grote en diepe pan of in een kookpot. Voeg op een middelmatig vuur beetje bij de beetje de groentebouillon en het sap van de citroen toe, totdat al het vocht opgenomen is door de quinoa. Dit duurt ongeveer 15 min.
 2. Als alle vocht opgenomen is, voeg je tomatenblokjes toe. Roer om en laat 1 min. meegaren. Voeg nu een 20-tal halfzongedroogde tomaatjes toe. Neem van het vuur en doe de inhoud in een ovenschaal.
 3. Snipper sjalot en look en fruit deze aan in een pan met wat olijfolie. Voeg de spinazie toe en kruid met een snuifje zout en wat peper. Zet het vuur uit en giet het overtollige vocht van de spinazie weg. Voeg de sjalot en spinazie nu ook toe aan de ovenschotel en roer om. Kruid met zout, peper en oregano.
 4. Snijd de mozzarella in blokjes of in plakjes en voeg ook toe aan de ovenschotel.
 5. Zet de schotel nu nog ongeveer 5 min. in een voorverwarmde oven van 180°C of tot de mozzarella gesmolten is.

 

Andere voedselzandlopergerechten vind je hier

Andere hoofdgerechten vind je hier

Maken jullie een gerechtje van mij klaar? Leuk! Laat het mij gerust weten of neem een foto en plaats deze op Instagram met #truitjeroermeniet. 

 

2 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*