Gevulde portobello met zongedroogde tomaatjes, spinazie en mozzarella

Gevulde portobello met zongedroogde tomaatjes, spinazie en mozzarella - www.truitjeroermeniet.be
Gevulde portobello met zongedroogde tomaatjes, spinazie en mozzarella – www.truitjeroermeniet.be

Hoewel ik dol ben op koken en ik mijn kinderen graag lekker en gezond eten voorzet, laat ik het op vrijdagavond soms ook wel eens hangen. Doodmoe van de werkweek en de daarbijhorende beslommeringen, heb ik ook niet altijd evenveel zin om nog uitgebreid te staan koken. Af en toe wordt zelfs gezondigd met lekkere frietjes van de frituur (hé, ik ben ook maar een Belg) of een pizza. Die pizza’s zijn dan vaak zo zout dat ik met een liter bluswater nog niet genoeg heb. De tijd dat je staat te wachten op je pizza kan je dus evengoed besteden aan een gezonde variant ervan, die voor mij persoonlijk minstens even lekker is en klaar is in 25 minuutjes (5 minuutjes voor de bereiding en 20 min. in de oven), waarbij de pizzabodem vervangen wordt door een portobello (een reuzenchampignon, te koop in de supermarkt). Die portobello’s kan je dus vullen met jouw favoriete pizzabeleg, laat je fantasie gerust de vrije loop en wees achteraf even voldaan (want ze vullen heerlijk) en fier dat je kunnen weerstaan hebt aan een fastfood-bui. De versie die ik maakte is er eentje met een gekruide tomatenbodem, half zongedroogde tomaatjes, spinazie en mozzarella. Zooooo lekker! 

Ingrediënten voor 2 personen (ik reken hier 2 portobello’s per persoon) :

4 portobello’s (neem zo groot mogelijk, ze zijn te koop in de supermarkt), 1 grote tomaat, 1 ui, 1 teentje look, 1/2 of 1 rood pepertje (test eerst het pikante karakter ervan), een paar takjes basilicum, een 20-tal verse spinazieblaadjes, 1 doosje half zongedroogde tomaatjes (die zijn minder hard dan de zongedroogde en smaken beter door), +/- 100 g mozzarella, olijfolie, peper en zout.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Bestrijk de portobello’s aan de buitenkant met een dun laagje olijfolie.
  3. Snipper de ui fijn en verdeel over de portobello’s.
  4. Doe 1 grote tomaat, het teentje look, het 1/2 rood pepertje, de takjes basilicum, peper en zout in een blender en mix glad. Verdeel deze tomatenmix over de 4 portobello’s.
  5. Schik daarbovenop een paar blaadjes spinazie (ongeveer 5 per portobello).
  6. Daarbovenop leggen we de half zongedroogde tomaatjes.
  7. Snijd de mozzarella in blokjes en schik ze tussen de zongedroogde tomaatjes. Kruid met peper en zout.
  8. Neem een ovenschote. Doe een beetje olijfolie in de ovenschotel en leg de portobello’s erin.
  9. Zet 20 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.

Dit gerecht is voedselzandloper proof.

Andere gerechten in een handomdraai vind je hier

 

2 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*