Gevulde puntpaprika met bloemkoolrijst en feta

Gevulde puntpaprika met bloemkoolrijst en feta – www.truitjeroermeniet.be

Wie mijn blog volgt, zal wel al door hebben dat ik een zwak heb voor gevulde groenten. Zo kwamen o.a. al gevulde tomaten, appeltjes, zoete aardappelcourgette en portobello aan de beurt, steeds met een andere vulling, en vandaag is er weer eentje aan de beurt, en nog wel volledig vegetarisch, namelijk gevulde puntpaprika met bloemkoolrijst en feta.

Onlangs kwam in de media dat Belgen niet aan de aanbevolen portie groente per dag komen. Ik stond er eigenlijk een beetje versteld van omdat wij, de kinderen incluis, enorme groenteneters zijn. Jammer ook, want groenten zijn zo lekker en ook nog eens lief voor de lijn. Heb jij je voorgenomen om voortaan wat meer groenten te eten? Dan kan deze gevulde puntpaprika misschien voor de nodige motivatie zorgen en aan jouw favoriete groentereceptjes toegevoegd worden. Dit gerecht bestaat, op de feta na, uitsluitend uit groenten. Naar mijn bescheiden mening een explosie aan smaak én groenten. Eens je de bloemkool fijngemalen hebt met de keukenrobot, is het een kwestie van 15 à 20 minuutjes voor dit gerechtje op tafel staat. Je zal zien dat je nog bloemkoolrijst over hebt na het vullen van de paprika’s, serveer die er gewoon bij en leg de puntpaprika’s er bovenop, zo wordt het een originele salade (trouwens ook een favoriet bij mijn dochtertjes). Smakelijk!

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 6 puntpaprika’s, gehalveerd in de lengte
 • 1 grote of 2 kleine bloemkolen, in kleine roosjes (ik nam 2 kleine bloemkolen)
 • 2 à 3 sjalotjes, fijngesnipperd
 • 2 à 3 teentjes look, fijngesnipperd
 • sap van 1 kleine citroen
 • 3 lente-uitjes
 • 200 g feta
 • zout, peper
 • olijfolie

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes (de steeltjes laat je eraan) en blender deze rauw kort fijn met de keukenrobot tot je een soort van rijst bekomt. (Doe dit niet te lang want anders bekom je eerder een mousse.) Doe dit in verschillende keren en neem slechts een aantal roosjes per keer, ook om geplette bloemkool te voorkomen. Doe in een kom tot alle bloemkoolroosjes fijngemalen zijn.
 3. Halveer de puntpaprika’s in de lengte, verwijder de zaadjes,  leg in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie, peper en zout. Zet 10 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.
 4. Verhit intussen olijfolie in een grote pan. Hak de sjalotjes en look fijn en fruit in olijfolie. Voeg de bloemkoolrijst toe, bak kort mee op een middelhoog vuur, roer goed om. Kruid met peper en zout en voeg het citroensap toe. Roer goed om en houd warm op een laag vuur. Kruimel de feta fijn boven de bloemkoolrijst en roer opnieuw goed om.
 5. Haal de puntpaprika’s na 5 min. uit de oven en vul ze op met de bloemkoolrijst. De resterende bloemkoolrijst hou je nog even warm op een heel laag vuur. Zet de puntpaprika’s nog 5 min. in de oven.
 6. Serveer op bordjes de resterende bloemkoolrijst uit de pan en leg daarbovenop de opgevulde puntpaprika’s. Bestrooi met de fijngesnipperde lente-uitjes. Ik serveerde 3 halve puntpaprika’s per persoon.

Maken jullie een gerechtje van mij klaar? Laat het mij zeker weten hier in een reactie of via facebook of  Instagram (#truitjeroermeniet). Vind ik leuk! 

12 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*