Fajita’s van kip

Fajita’s van kip – www.truitjeroermeniet.be

Al sinds mijn studententijd, en die ligt al eventjes achter mij, ben ik gek op fajita’s. Ik studeerde Spaans en onze prof, die uit Spaanstalig Amerika kwam, kon zo smakelijk en met een grappig Spaans accent vertellen over eten en de eetcultuur, dat het water je gewoon uit de mond liep. Dat Belgische eten was maar niets volgens hem en terwijl hij in de details trad, droomde ik langzaam weg en waande mij al in een exotisch Latijns-Amerikaans land.

De Mexicaanse keuken was toen nog niet zo hip als nu maar het sprak voor zich dat we dat moesten uittesten. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het als 18-jarige aanvankelijk allemaal wat rare combinaties vond toen ik de menukaarten bestudeerde want ik kon er mij zo weinig bij voorstellen. Die tortilla’s, zure room, guacamole waren zo vernieuwend en dan had je bijna in elk gerecht bonen. Nu, zoveel jaar later, eet ik zowat wekelijks bonen maar pakweg 20 jaar geleden waren die in mijn onvolwassen ogen voornamelijk weggelegd voor mensen die voornamelijk biologisch aten. Niettemin hadden de smaken mij onmiddellijk in hun greep en dat is zo gebleven.

We wonen vlakbij een tex-mex restaurant waar de kinderen heel graag komen en dan hoef ik zelfs het menu niet te bekijken: keer op keer bestel ik de fajita’s van kip. In het weekend maak ik ze ook vaak zelf, ze zijn snel klaar en de kinderen zijn er ook dol op.

Ingrediënten:

Voor de marinade:

 • 2 eetlepels olijfolie
 • 1 teentje look, fijngehakt
 • 1 kl komijn
 • 1 kl paprikapoeder
 • 2 el citroensap

Voor de fajita’s van kip:

 • 1 rode ui, in ringen gesneden
 • 1 groene paprika, in reepjes gesneden
 • 1 gele paprika, in reepjes gesneden
 • 1 rood pepertje, fijngehakt
 • 4 kipfilets, in reepjes gesneden
 • koriander
 • peper en zout
 • olijfolie
 • tortillawraps
 • Voor erbij: zure room, guacamole,…

Bereiding:

 1. Doe de kippenreepjes in een kom en voeg alle ingrediënten van de marinade toe. Zet een 1/2 u in de koelkast.
 2. Haal de kippenblokjes uit de koelkast en bak ze kort aan op een hoog vuur in olijfolie. Zet even opzij.
 3. Fruit de ui aan en voeg de paprikareepjes en het pepertje toe. Kruid met peper en zout. Tot slot voegen we de gebakken kippenblokjes toe en roeren alles goed om. Werk af met koriander
 4. Intussen verwarmen we de tortilla’s kort in oven of microgolfoven.
 5. Dien de tortilla’s op met het kippen-groentenmengsel en serveer er zure room en guacamole bij.

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*