Ovenschotel van kabeljauw met ricotta-kruidentopping en prei

Ovenschotel van kabeljauw met ricotta-kruidentopping en prei – www.truitjeroermeniet.be

Ik hoor vaak mensen zeggen: “Koken, dat is niets voor mij. Ik bak er letterlijk niets van.” Onlangs zei een vriendin mij dat zij één van die gevallen is: de erwten zien eruit als zwarte kooltjes, de saus kan je snijden, het zoutvat is erin gevallen, het vlees kan gebruikt worden als hamer,….

Ik lag in een deuk toen ze het zei maar ik beweerde dat er heel veel gerechten zijn die IEDEREEN kan klaarmaken, gewoon omdat ze eenvoudig klaar te maken zijn, ook al ben je geen keukenprins(es), én die ook nog eens heerlijk zijn. Niemand zal ooit vermoeden dat koken niet je ding is. Wel, deze ovenschotel  van kabeljauw is er zo’n voorbeeld van: een lekkere, eenvoudige ricottatopping maken voor de vis en de rest schuif je gewoon rauw in de oven. Kan het makkelijker? Zalig! Het enige dat je nu nog de das kan omdoen is het vergeten instellen van de timer…

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kabeljauwhaasjes
  • 250 g ricotta
  • 1 (rode) ui, fijngesnipperd
  • bieslook, fijngesneden
  • platte peterselie, fijngesneden
  • 1/2 citroen
  • 3 preien, in stukjes of sliertjes gesneden
  • kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 dl groentebouillon
  • zout & peper
  • olijfolie

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Dep de kabeljauwhaasjes droog en kruid ze met wat peper en zout.
  3. Meng de ricotta met de fijngesneden verse kruiden (bieslook en peterselie) en de fijngesnipperde ui. Voeg een klein scheutje citroensap en een beetje zeste van de citroen toe.
  4. Neem een ovenschotel en bestrijk met een klein beetje olijfolie. Leg de fijngesneden prei of pretslierten erin. Voeg hieraan de groentebouillon toe.
  5. Wrijf op elk kabeljauwhaasje een laagje van het ricottamengsel met een vork.
  6. Leg de kabeljauwhaasjes op de prei. Werk af met een paar kerstomaatjes en leg de overige kerstomaatjes gewoon bij de prei.
  7. Zet 20 min. in de oven en klaar!

Andere hoofdgerechten

Maakte je een gerechtje van mij klaar, laat het mij dan zeker weten op facebook, instagram of in de reacties. Doet oneindig veel plezier!

2 Reacties

  1. Veerle Durinck

    Hey Truitje,

    Ik ben zo blij dat je terug bent! Ik vind het zo straf dat je jouw kooktalent wil delen met zoveel anderen.
    Deze middag heb ik mij gewaagd aan deze overheerlijke ovenschotel de respons was heel goed : natuurlijke smaken, heel gezond, kortom gewoon lekker!

    Ik kijk al uit naar jouw volgende creaties!

    Groetjes,

    Veerle en co

    • Dag Veerle & co,

      Van zo’n reactie word ik nu echt gelukkig. Mensen blij maken met mijn recepten, daar doe ik het voor. Als ik hoor dat dat ook echt zo is, dan geeft mij dat extra motivatie. Heel erg bedankt voor je lieve woorden. Groetjes, Trui

Geef een Reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*