Ovengeroosterde groenten met spinazie en feta

Ovengeroosterde groenten met spinazie en feta – www.truitjeroermeniet.be

Houden jullie ook van die gerechten die in een handomdraai klaar zijn maar die zo heerlijk zijn dat je er kan blijven van eten? Elke dag is anders en de kookgoesting is ook niet altijd dezelfde. Ik maak ze vooral op de dagen dat ik wat minder tijd heb.

Tegenwoordig is het weer geen pretje op de weg, er is altijd wel ergens een ongeval gebeurd waardoor ik, na uren knarsetandend in de auto doorgebracht te hebben, soms helemaal opgedraaid thuiskom. Dan biedt de oven, voor mij persoonlijk, altijd soelaas. Je krijgt in geen tijd een heerlijke gezonde maaltijd op tafel. Wat groenten grof snijden, alles op de bakplaat gooien en de oven roostert lustig voor jou.

Ongelooflijk eigenlijk dat iets zo lekker kan zijn zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Deze ovengeroosterde groenten met spinazie en feta zijn intussen een vaste waarde geworden in mijn keuken. Anderzijds is dit ook een heerlijk alternatief voor een broodmaaltijd. Het uitproberen waard!

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 1 ui
 • 1 grote teen look
 • 2 zoete aardappelen
 • 2 grote pastinaken
 • 400 g spinazie
 • 200 g feta
 • pijnboompitten
 • tijm
 • 1 koffielepel kurkuma
 • witte balsamicoazijn
 • peper en zout
 • olijfolie

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
 2. Snipper ui en look fijn. Was de spinazieblaadjes en laat uitlekken.
 3. Schil de zoete aardappelen en de de pastinaken en snijd in plakjes.
 4. Neem een ovenplaat, bekleed met een vel bakpapier en leg de plakjes zoete aardappel en pastinaak erop. Overgiet met olijfolie, kruid met tijm, kurkuma, peper en zout. Giet ook een scheutje witte balsamico over de groenten en laat ongeveer 20 min. roosteren in de oven (afhankelijk van de oven, tot ze gaar zijn) Voeg 5 min. voor het einde ook wat pijnboompitten toe en laat deze 5. min mee roosteren.
 5. Intussen fruiten we ui en look aan en voegen we geleidelijk aan de spinazie toe tot deze ongeveer geslonken is. Haal van het vuur.
 6. Haal de bakplaat uit de oven. Doe de ovengroenten in een ovenschaal, schik de spinazie bij de geroosterde groenten en de pijnboompitten, verkruimel de feta over het geheel en schuif nog een aantal minuutjes (ongeveer 3-5 min) in de oven, tot de feta zacht is.
 7. Dien meteen op.

Met veel passie deel ik tweemaal per week mijn gerechtjes met jullie. Maken jullie iets van mij klaar? Een reactie doet oneindig veel deugd, hier of via facebook of  Instagram (#truitjeroermeniet). 

2 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*