Bootjes van courgette gevuld met kip en Zuiderse groenten

Bootjes van courgette gevuld met kip en Zuiderse groenten - www.truitjeroermeniet.be
Bootjes van courgette gevuld met kip en Zuiderse groenten – www.truitjeroermeniet.be

Morgen is het de grote dag voor mijn kleine meid, ze doet haar eerste communie. Ze kan haast niet meer wachten want de juf had gezegd dat de meisjes prinsesjes zouden zijn voor één dag.  Na weken van tuinaanleg en het bouwen van een overdekt terras, na al de mooie, warme dagen, geven ze morgen doodleuk regen en wind. Het Belgisch weertje, nooit verlegen om een verrassing.  We laten onze dag echter niet verpesten en gaan genieten van dit mooie moment en van het eten natuurlijk. Er staan onder meer kreeft en lamsvlees op het menu, maar voor deze woensdagnamiddag houden we het nog even wat eenvoudiger met een lekker Provençaals gerecht dat geschikt is voor kinderen en past bij het nog zonnige weer van vandaag: Courgettes gevuld met kip en Zuiderse groenten. Dat lust toch iedereen? Ook koud zijn ze erg lekker.

Ingrediënten voor 4 personen:

4 courgettes, 500 g kipfilet, 1 doosje halfzongedroogde tomaatjes, 4 tomaten, 1 ui, 2 pijpajuintjes, 2 teentjes knoflook, verse kruiden (oregano, tijm, laurier, rozemarijn, peterselie), parmezaanse kaas, peper, zout

Bereiding:

1. Verwarm de oven op 180°C.

2. Snijd de courgettes doormidden en hol uit. Doe dit gedeelte niet weg, we voegen het toe aan de vulling.

3. Leg de courgettes in een ovenschotel en overgiet met wat olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet gedurende 15 min. op 180°C.

4. Intussen maken we de vulling. Snijd de groenten en de kipfilet zeer fijn. Stoof de ui en knoflook aan. Voeg de kip toe en bak goudbruin. Nu voegen we de overige groenten toe en laten alles even garen op een gemiddeld vuur. Kruid met peper en zout. Voeg de verse kruiden als laatste toe.

5. Als de courgettes klaar zijn, halen we ze uit de oven en doen de vulling erin. We bestrooien het geheel met parmezaanse kaas.

6. Zet nog 30 min. in de oven op 180°. Serveer met rijst of een begeleiding naar keuze. Eet je ze zonder rijst, dan zijn ze ook nog eens voedselzandloper proof.

 

Andere hoofdgerechten vind je hier

Andere kindvriendelijke gerechten vind je hier

2 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*