Gevulde tomaten met mozzarella en pesto

Gevulde tomaten met mozzarella en pesto - www.truitjeroermeniet.be
Gevulde tomaten met mozzarella en pesto – www.truitjeroermeniet.be

Laten de echte zomerse temperaturen het een beetje afweten, dan creëren we de sfeer gewoon in ons bord en dromen we even weg. Tomaten, mozzarella, pesto,… komt het al? Ik maakte dit gerechtje een tijdje geleden ook al maar vergat een foto te nemen. Hoe zoiets mogelijk is als ik jullie vertel dat ik alle dagen met een fototoestel in de weer ben? Geen idee, ik moet wel hééél erg afwezig geweest zijn die dag. Ik maakte het opnieuw omdat de kinderen dit heel lekker vinden, en dat is het ook echt. Vorige keer gebruikte ik gewone tomaten, deze keer nam ik Coeur de Boeuf tomaten. Dat ik gek ben op Coeur de Boeuf vertelde ik al eerder toen ik deze carpaccio van Coeur de Boeuf maakte. Met deze tomaten was het resultaat nog geslaagder. Coeur de Boeuf is veel groter, vaster van structuur en bevat veel minder pitjes. Het uithollen van deze tomaat is echt een plezier. Je kan er heel veel vulling in kwijt en hij blijft mooi rechtop staan. De vulling gaat er rauw in, in de oven en dan komen de heerlijke Zuiderse geuren vrij…. om te watertanden!

Ingrediënten:

6 Coeur de boeuf tomaten, 6 plakjes mozzarella, 1 grote rode ui, 700 g kippengehakt, 1 ei, zout, peper, cayennepeper, olijfolie

Voor de pesto: Verse basilicum (ongeveer 1 plantje) , 1 teentje look, 1 dl olijfolie, 30 g pijnboompitten,  40 g parmezaanse kaas, sap van een 1/2 citroen, peper, een snuifje zout

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Was de tomaten. Snij het hoedje ervan af en hou apart. Hol de tomaten uit met behulp van een koffielepeltje.

3. Snipper de ui fijn. Meng het gehakt met de ui, het ei, peper, een snuif zout en wat cayennepeper.

4. Vul de tomaten met het gehakt. Giet wat olijfolie in een ovenschotel en plaats de tomaten erin. Leg de hoedjes erbij. Zet 25 min. in de oven. De laatste 5 minuten leg je een plakje mozzarella op elke tomaat.

5. Intussen maken we de pesto. Doe alle ingrediënten in een blender en mix glad.

6. Haal de tomaten uit de oven. Serveer op een bord, giet pesto over de gesmolten mozzarella en zet het hoedje er bovenop. Smakelijk!

Bron: gebaseerd op Nest koken.

Andere hoofdgerechten vind je hier

Andere kindvriendelijke gerechten vind je hier

Hapjes vind je hier

Eén reactie

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*