Kalfslapje met mozzarella en kerstomaatjes

Kalfslapje met mozzarella - www.truitjeroermeniet.be
Kalfslapje met mozzarella – www.truitjeroermeniet.be

Kalfslapjes, iedereen heeft ze vast wel al eens gegeten in een Italiaans restaurant. Voor mijn kinderen zelden pizza bij de Italiaan, maar een lekkere “scaloppina” op hun bord. De herfstvakantie is inmiddels op volle toeren en dus wilde ik ze, op mijn enige dagje verlof (o jawel, mijn vakantiedagen zijn zo goed als opgesoupeerd jammer genoeg), verwennen met een smeuïg kalfslapje met mozzarella, net zoals ze dat graag lusten… wij allemaal trouwens. Als ik kalfslapjes koop, ga ik door het hele aanbod, op zoek naar de dikste, zodat ze lekker sappig blijven. Ik maak ze klaar in een pittige tomatensaus, de kort aangebakken kalfslapjes gaan erin, mozzarella en kerstomaatjes erbovenop en de oven in…. zalig gewoonweg.

Ingrediënten voor 4 personen:

3 à 4 (iets dikkere) kalfslapjes (naargelang de grootte ervan), 2 bolletjes mozzarella, 1 handvol fijngesneden basilicum, een 30-tal kerstomaatjes, linguine

Voor de tomatensaus: 1 ui, 1 teentje look, 2 verse tomaten, 2 grote wortelen, 600 g passata (rustica), 1 dl groentebouillon, 1 kruidentuiltje (tijm, rozemarijn, laurier), een scheutje citroensap, 1 koffielepel suiker of zoetstof, zout, peper.

Bereiding:

  1. Maak de tomatensaus: versnipper ui en look en fruit aan in olijfolie. Voeg de verse tomaten, de passata en 1 dl groentebouillon toe. Voeg de in stukjes gesneden wortel toe en eindig met het kruidentuiltje. Laat 20 min. pruttelen op een gemiddeld vuur met het deksel op de pot. Haal van het vuur. Verwijder het kruidentuiltje. Kruid goed bij met peper en zout, voeg een scheutje vers citroensap en 1 koffielepel suiker of zoetstof toe. Mix de saus glad.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Bak de kalfslapjes heel kort aan, ongeveer 1 à 2 min. per kant. Haal uit de pan.
  4. Giet 3/4 van tomatensaus in een ovenschotel (het overige gedeelte van de tomatensaus houden we warm en mengen we straks onder de linguine). Leg daarbovenop de kalfslapjes. Snijd de mozzarella in plakjes en schik deze op de kalfslapjes. Leg een aantal kerstomaatjes op de kalfslapjes en een aantal kerstomaatjes in de saus. Zet 5 min. in een voorverwarmde oven van 180°C tot de mozzarella mooi gesmolten is.
  5. Intussen koken we de linguine al dente. Als deze klaar is mengen we het resterende gedeelte van de tomatensaus onder de linguine.
  6. Haal de kalfslapjes uit de oven  en serveer met linguine. Bestrooi rijkelijk met de fijngesneden basilicum.

Andere hoofdgerechten vind je hier

Werkwijze in foto’s:

Collage_kalfslapjes

 

 

4 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*