Cannelloni met pancetta en Pecorino #kidsproof

Cannelloni met pancetta en pecorino - www.truitjeroermeniet.be
Cannelloni met pancetta en pecorino – www.truitjeroermeniet.be

“Buisjespasta” noemen mijn kinderen ze. Voor hen is het van groot belang welke vorm de pasta heeft, want “mama, de smaak is helemaal niet dezelfde”. En dan mag je vijf verschillende soorten voor hun neus zetten, allemaal van hetzelfde merk, tóch smaakt de ene veel beter dan de andere volgens hen. Om nu maar te zeggen dat de uitspraak “het oog wil ook wat” helemaal klopt, want dat is hier helemaal aan de orde. “Streepjes-, spiraal-, vlindertjespasta,… die zijn toch véééél smaakvoller dan die saaie spaghettilinten”. Ik mag dan bij hoog en bij laag staan beweren dat al die pasta van hetzelfde deeg gemaakt is en dat er enkel een andere vorm aan gegeven worden, op dat moment vallen mijn uitspraken in “dovekinderoren”, want zij hebben tóch gelijk :-). Ach, een kind mag ook zijn mening hebben en eigenlijk is het wel leuk als ze zo goed weten wat ze willen. Speciaal voor hen dus deze “buisjespasta” of Cannelloni met pancetta en Pecorino in een lekkere tomatensaus… makkelijk Italiaans, zoals het hoort te zijn, zoals iedereen het lust!

Ingrediënten:

250 g cannelloni, 500 g (dikkere sneden) Pancetta, 150 g fijngehakte Pecorino (met hakmolentje), 70 g panko of broodkruim, 1 bussel fijngehakte peterselie + sap + schil van 1 citroen, 1 eierdooier (van een groot ei), 2 el fijngemalen Parmezaanse kaas.

Voor de tomatensaus: 600 ml passata of gezeefde tomaten, 100 ml vleesbouillon, 1 teen knoflook, 1 kl agavesiroop of suiker, chilipoeder, peper en zout, olijfolie

Bereiding:

1. Verhit wat olijfolie in een grote pan of kookpot en voeg alle ingrediënten voor de saus toe. Kruid met peper en zout. Laat 15 min. pruttelen op en zacht vuur.

2. Verwarm de oven voor op 180°C.

3. Hak de pancetta fijn met een hakmolentje (opgelet, kort hakken zodat het geen moes wordt. Moeten nog steeds miniblokjes zijn) en meng met 3/4 van de fijngehakte peterselie (de rest houden we voor de garnering), de citroenrasp, het citroensap, de Pecorino en de eierdooier.

4. Kook de pasta gedurende max. 2 min. in kokend water en laat uitlekken op huishoudrol. Vul de pasta met het pancettamengsel. Ik vind het persoonlijk het gemakkelijkst door de rolletjes die nog steeds vrij hard zijn in de kom met het vulsel te zettten en het vulsel er met de hand in te duwen.

5. Schenk de helft van de saus in een ovenschotel. Leg daarbovenop de pastarolletjes (één laag) en overgiet vervolgens met de andere helft van de saus. Bestrooi met de parmezaan. Zet gedurende 20 à 25 min. in een oven van 180°C, tot de pasta zacht is.

6. Haal uit de oven, bestrooi met de overige peterselie en serveer

Bron: gebaseerd op Delicious

Recept van een vegetarische cannelloni vind je hier

Andere kindvriendelijke gerechten vind je hier

 

2 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*