Auberginelasagne met kippengehakt (zonder pasta)

Auberginelasagne met kippengehakt (zonder pasta) – www.truitjeroermeniet.be

3 maanden terug na die blogpauze, een ware rollercoaster … 3 maanden met veel leuke momenten maar ook een weg die niet altijd over rozen liep. Ondanks jullie warme onthaal en lieve reacties bij mijn terugkeer, hoef ik jullie vast niet te vertellen dat een jaar pauze een blog niet bepaald deugd heeft gedaan. Terug keihard aan de weg timmeren en soms het gevoel hebben dat je ergens “opnieuw” moest beginnen. In mijn omgeving hoorde ik vaak dat dat normaal was én dat ik moest volhouden want dat het ooit terug zou zijn zoals ervoor. Maar geduld is niet mijn sterkste kant en op die momenten dat ik dacht: “Geertrui, waar ben je mee bezig?”, want ja, waar was ik in godsnaam mee bezig en wat wilde ik bereiken, op die momenten was er wel altijd iemand met een zesde zintuig. Net dan doken er leuke mailtjes of op reacties op Facebook dat gerechtjes in de smaak vielen en dat er mensen blij waren met mijn terugkeer. Die reacties hebben mij zoveel energie gegeven en ik hoop dat jullie dit blijven doen. Uiteraard zijn er lezers weggegaan, maar intussen zijn er minstens evenveel enthousiastelingen bijgekomen waar ik heel dankbaar voor ben.

Intussen draait de blog, langzaam maar zeker, terug op volle toeren en de kip Cajun, de kabeljauw op Baskische wijze, de Aziatische garnalensalade, de gevulde puntpaprika met bloemkoolrijst, enz….worden héél druk gelezen en gemaakt.

Hoe lang wil ik nog verder doen? Zolang ik jullie blij kan maken met mijn passie en jullie hier enthousiast blijven lezen en koken. Laat ons hopen dat dat nog hééééél lang mag zijn. En aan jou, die dit leest, zeg ik een welgemeende dankjewel. Ik heb trouwens nog een paar hele leuke zomerse hapjes klaarstaan, hou de blog dus zeker in de gaten.

Op een dag als vandaag heb ik een superlekkere auberginelasagne met kippengehakt (zonder pasta) voor jullie. Ik heb al heel veel versies uitgeprobeerd, ook de vegetarische, maar deze is écht wel mijn favoriet. In dit recept zijn de auberginesneden zo heerlijk smeuïg dat ze in je mond wegsmelten. Aubergine heeft soms de neiging om wat taai te zijn, maar niet hier. Een lekkere tomatensaus, mals gehakt, geurige verse kruiden en een topping van parmezaan maken dit tot een zalige combinatie. Goedgekeurd door mijn kinderen, daag ik diegenen die niet zot zijn van aubergines dus uit om het ook eens te proberen. Klaar in 30 minuten!

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 2 uien, fijngehakt
 • 1 teentje look, fijngehakt
 • 3 aubergines, in plakken van 1 cm gesneden
 • 3 grote sappige tomaten, in blokjes gesneden
 • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
 • 500 g kippengehakt
 • verse kruiden (een paar takjes basilicum, oregano, tijm, rozemarijn,…), fijngehakt. Heb je geen verse kruiden, gebruik dan gedroogde kruiden
 • 2 eieren, losgeklopt
 • 50 geraspte parmezaan
 • zout & peper
 • olijfolie

Bereiding:

 • Verwarm de oven voor op 210°C.
 • Snijd de aubergines in plakken van 1 cm. Neem 2 bakplaten, strijk ze in met een wat olijfolie met behulp van een keukenborsteltje, leg de plakken aubergine erop en wrijf ze in met een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet de bakplaten in de oven gedurende 10 min. Haal na 10 min. uit de oven maar zet de oven niet uit, verlaag enkel de temperatuur naar 180°C.
 • Bak intussen in een pan het gehakt rul en zet even opzij.
 • Fruit in een pan ui en look en we voegen de tomaten, tomatenblokjes, verse kruiden, peper en zout toe en laten dit 15 min. sudderen op een gemiddeld vuur. Voeg nu het gebakken gehakt toe aan de tomatensaus en laat nog 3 min. verder pruttelen.
 • Neem een ovenschaal en leg een laag auberginesneden op de bodem. Bedek met het gehakt-tomatenmengsel en herhaal tot alle aubergines en gehakt-tomatenmengsel opgebruikt is maar eindig met een laag aubergines.
 • Giet nu de 2 losgeklopte eieren over de lasagne en werk af met een laagje geraspte parmezaan.
 • Zet 10 min. in een oven van 180°C. Serveer!

7 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*