Frisse vegetarische cannelloni met kerstomaatjes

Frisse vegetarische cannelloni met kerstomaatjes
Frisse vegetarische cannelloni met kerstomaatjes

Mijn jongste dochter, Sélène, is zo’n type dat, als ik haar bordje eten voorzet, direct in het vlees begint te prikken, dit vliegensvlug opeet en dan vraagt of er nog vlees is. Ik antwoord dan altijd: “Als je bordje volledig leeg is en je hebt dan nog zin in vlees, krijg je nog een stukje.” Met als gevolg dat ze toch geen vlees meer wil, want tegen dan heeft ze écht genoeg gegeten. Voor haar is het dus echt wel goed om af en toe vegetarische schotels op het menu te zetten.

Gisteravond begon ik aan een lekkere cannelloni met groenten die heel fris smaakt door het toevoegen van citroenzeste. Ze was al erg in haar nopjes en riep “joepie, pasta”.

Toen ik nadien dit vegetarische bordje opdiende, ging ze direct op onderzoek uit om te kijken waar het vlees verstopt zat. Bij de vaststelling dat er geen vlees inzat, keek ze eerst even beteuterd… tot ze proefde. “Heerlijk, mama!” Dàn weet ik dat het lekker is.

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de tomatensaus:

800 ml gezeefde tomaten (of passata), 1 teentje knoflook, sap van 1 citroen, 1 el suiker, chilipoeder, 1 bussel verse basilicum, peper en zout.

Voor de pasta met vulling: 

20 rolletjes cannellonipasta (zo te koop in de supermarkt), 1 grote rode ui, 1 kleine courgette, 1 grote paprika, een 20-tal zwarte olijven, 200 g vaste mozzarella, een 20-tal kerstomaatjes

Bereiding:

1. Begin met het bereiden van de tomatensaus. Verwarm de tomaten, voeg een uitgeperst teentje knoflook, chilipoeder (naar smaak), de suiker, peper en zout toe.

2. Snijd de schil van de citroen in piepkleine stukjes en houd apart. Het sap van de citroen doen we nu volledig bij de tomatensaus. Voeg tot slot de fijngesneden basilicum toe. Zet weg.

IMG_1161

3. Verwarm de oven voor 180°C.

4. Nu maken we de vulling. Snijd alle groenten, met uitzondering van de kerstomaatjes, fijn en stoof aan in wat olijfolie. Voeg de eerder versneden citroenzeste toe. Snijd de olijven in fijne schijfjes en voeg toe.  Neem van het vuur. Snijd nu de mozzarella in kleine blokjes. Als de groenten afgekoeld zijn, voegen we de mozzarellablokjes toe aan het geheel.

IMG_1160

5. Breng water aan de kook en laat de cannellonirolletjes hierin glijden. Kook gedurende 3 min. en laat nadien uitlekken op keukenpapier.

6. Neem een grote ovenschotel en giet hierin de helft van de tomatensaus. Neem een rolletje cannelloni. Zet rechtop in de ovenschotel en doe de vulling erin met een koffielepel. Doe zo verder tot alle rolletjes gevuld zijn.

IMG_1162

 

7. Vervolgens overgieten we deze met de andere helft van de tomatensaus. Zet in de oven gedurende 15 min.

8. Leg de kerstomaatjes in een ovenschaaltje met wat olijfolie, peper en zout. Zet deze de laatste 10 min. bij de ovenschotel in de oven zodat ze garen.

9. Serveer de rolletjes en voeg een paar kerstomaatjes toe.

Heerlijk!

Tip: Wie niet van vegetarisch houdt, kan steeds kippenblokjes aan het geheel toevoegen!

Andere hoofdgerechten vind je hier.

 

6 Reacties

 1. De Bock Ilse

  Vraagje: moet je de cannelloni op voorhand koken? Lijkt me handiger ze te vullen ongekookt.. 😉 Is alleszins zeker eentje dat ik ga uitproberen!!

  • Dag Ilse, tof dat je dit wil proberen! Je moet ze eerst heel eventjes koken (1 à 2 min), dus niet te lang zodat ze toch nog heel stevig blijven en je ze gemakkelijk kan vullen. Het is echt heel lekker. Kan ik je garanderen ;-).

 2. De Bock Ilse

  Wou nog even laten weten dat het héééél lekker was!!! Ook de kids vonden het heel lekker en maakten er geen punt van dat er geen vlees in te bespeuren was.. 😉 Het vullen vroeg wel wat handigheid (dat kan zeker ook aan mij liggen, zè) 😉 en Jitte wou helpen dus was wel beetje een gepruts maar eens op ons bord zeker de moeite waard!!! Bedankt!

  • Wel Ilse, dat doet mij nu eens heel veel plezier! Daarvoor doen we het. Deze week verschijnt er nog een kindvriendelijk gerechtje ;-). Groetjes

 3. Vermeire Greta

  Beste fijnproevers,

  Een handige manier om de cannelloni te vullen is de volgende:
  Zet de rolletjes cannelloni verticaal recht in een ovenschotel, doe rond de rolletje een elastiekje zodat ze bijeen staan en niet makkelijk omvallen, doe de vulling in een spuitzak en vul de rolletjes, verwijder het elastiekje en leg ze netjes naast elkaar in de ovenschotel, voila zo doe ik het en geen geknoei met lepeltjes meer.

  • Dag Greta, bedankt voor de handige tip van de elastiekjes. Een spuitzak is vaak handig maar bij dit recept heb ik er alles weer moeten uithalen, de materie kwam er niet naar behoren uit. Bedankt voor je reactie. Altijd leuk om tips te delen 🙂

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*