Frisse vegetarische cannelloni met kerstomaatjes

Frisse vegetarische cannelloni met kerstomaatjes
Frisse vegetarische cannelloni met kerstomaatjes

Mijn jongste dochter, Sélène, is zo’n type dat, als ik haar bordje eten voorzet, direct in het vlees begint te prikken, dit vliegensvlug opeet en dan vraagt of er nog vlees is. Ik antwoord dan altijd: “Als je bordje volledig leeg is en je hebt dan nog zin in vlees, krijg je nog een stukje.” Met als gevolg dat ze toch geen vlees meer wil, want tegen dan heeft ze écht genoeg gegeten. Voor haar is het dus echt wel goed om af en toe vegetarische schotels op het menu te zetten.

Gisteravond begon ik aan een lekkere cannelloni met groenten die heel fris smaakt door het toevoegen van citroenzeste. Ze was al erg in haar nopjes en riep “joepie, pasta”.

Toen ik nadien dit vegetarische bordje opdiende, ging ze direct op onderzoek uit om te kijken waar het vlees verstopt zat. Bij de vaststelling dat er geen vlees inzat, keek ze eerst even beteuterd… tot ze proefde. “Heerlijk, mama!” Dàn weet ik dat het lekker is.

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de tomatensaus:

800 ml gezeefde tomaten (of passata), 1 teentje knoflook, sap van 1 citroen, 1 el suiker, chilipoeder, 1 bussel verse basilicum, peper en zout.

Voor de pasta met vulling: 

20 rolletjes cannellonipasta (zo te koop in de supermarkt), 1 grote rode ui, 1 kleine courgette, 1 grote paprika, een 20-tal zwarte olijven, 200 g vaste mozzarella, een 20-tal kerstomaatjes

Bereiding:

1. Begin met het bereiden van de tomatensaus. Verwarm de tomaten, voeg een uitgeperst teentje knoflook, chilipoeder (naar smaak), de suiker, peper en zout toe.

2. Snijd de schil van de citroen in piepkleine stukjes en houd apart. Het sap van de citroen doen we nu volledig bij de tomatensaus. Voeg tot slot de fijngesneden basilicum toe. Zet weg.

IMG_1161

3. Verwarm de oven voor 180°C.

4. Nu maken we de vulling. Snijd alle groenten, met uitzondering van de kerstomaatjes, fijn en stoof aan in wat olijfolie. Voeg de eerder versneden citroenzeste toe. Snijd de olijven in fijne schijfjes en voeg toe.  Neem van het vuur. Snijd nu de mozzarella in kleine blokjes. Als de groenten afgekoeld zijn, voegen we de mozzarellablokjes toe aan het geheel.

IMG_1160

5. Breng water aan de kook en laat de cannellonirolletjes hierin glijden. Kook gedurende 3 min. en laat nadien uitlekken op keukenpapier.

6. Neem een grote ovenschotel en giet hierin de helft van de tomatensaus. Neem een rolletje cannelloni. Zet rechtop in de ovenschotel en doe de vulling erin met een koffielepel. Doe zo verder tot alle rolletjes gevuld zijn.

IMG_1162

 

7. Vervolgens overgieten we deze met de andere helft van de tomatensaus. Zet in de oven gedurende 15 min.

8. Leg de kerstomaatjes in een ovenschaaltje met wat olijfolie, peper en zout. Zet deze de laatste 10 min. bij de ovenschotel in de oven zodat ze garen.

9. Serveer de rolletjes en voeg een paar kerstomaatjes toe.

Heerlijk!

Tip: Wie niet van vegetarisch houdt, kan steeds kippenblokjes aan het geheel toevoegen!

Andere hoofdgerechten vind je hier.

 

6 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*