Fris hartig kaastaartje met gerookte zalm

Hartig kaastaartje met gerookte zalm - www.truitjeroermeniet.be
Hartig kaastaartje met gerookte zalm – www.truitjeroermeniet.be

Vakantie voor de kinderen, dat betekent in dit huis een bezoekje aan Ikea. Dat is zo gegroeid en we houden die traditie in ere. Niet zozeer voor de meubelen maar wel voor de snuisterijen, accessoires en keukengerei.  Aangezien ik geen verlof meer had, moest het dus op een avond zijn. Dat was meteen ook eens lekker makkelijk voor de kok in huis want we konden er meteen ook een bezoekje aan het restaurant aan koppelen, want zeg nu zelf: een Ikea-bezoek zonder Zweedse balletjes? Ik kon echt niet meer wachten want Ikea is al helemaal ondergedompeld in kerstfeer. Het is nog even wachten, maar stiekem kijk ik er al zoooo naar uit, en dit was toch al even écht genieten. Bordjes, tasjes, servetjes, accessoires…. alles heeft wel één of ander leuk winter- of kerstmotiefje gekregen. Ik moest mezelf echt in bedwang houden om niet alles mee te nemen. De resultaten van mijn uitspattingen zullen jullie binnenkort zeker op mijn blog zien verschijnen :-). Achter de schermen ben ik al druk bezig om jullie tijdig te voorzien van feestelijke maar zeer haalbare hapjes, voorgerechtjes, …. Hou de blog dus zeker in de gaten. Vandaag heb ik er al ééntje klaar voor jullie: een heerlijk, fris hapje dat er heel mooi uitziet maar nog veel lekkerder is en toch gemakkelijk klaar te maken : een hartig kaastaartje met gerookte zalm. Je kan dit volledig op voorhand maken. Een echte aanrader!

Kaastaartje_met_gerookte_zalm_bovenaanzicht

 

Ingrediënten voor 4 kaastaartjes:

5 ronde beschuiten (ongeveer 60 g), 50 g boter of vetstof, 250 g gerookte zalm (houd 4 dunne sneetjes apart om bovenop het taartje te leggen), 2 eieren, 200 g verse kaas (type Philadelphia), 3 el alpro soya cuisine of lichte room, sap van 1 citroen, een handvol bieslook + nog een paar takjes ter garnering, een beetje olijfolie, bakspray of boter om de bakvormpjes in te vetten.

Bereiding:

  1. Smelt de boter. Verkruimel de beschuiten heel fijn en meng met de gesmolten boter. Neem 4 ronde bakvormpjes en vet de binnenkant licht in met olijfolie, boter of bakspray. Neem een bakplaat en bekleed met bakpapier. Neem 4 bakvormpjes, zet deze op het bakpapier en doe in elk vormpje een bodempje van het beschuitmengsel. Druk aan.
  2. Versnipper bieslook en zalm (met uitzondering van de sneetjes ter garnering).
  3. Meng in een kom de verse kaas en 3 el alpro soya cuisine of lichte room tot de substantie glad is. Voeg eieren, bieslook, citroen van 1 citroen en zalm toe. Giet dit mengsel in de vormpjes.
  4. Zet 30 à 35 min. in een voorverwarmde oven van 180°C, tot het mengsel goudbruin is.
  5. Laat een paar uur afkoelen in de koelkast en ontvorm. Leg op een bordje en bestrooi met nog wat bieslook.

Stappenplan in foto’s:

Stappenplan_kaastaartje_met_gerookte_zalm

Bron: Gebaseerd op Marmiton

Andere hapjes vind je hier

2 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*