Krabkoekjes met avocadodip

Krabkoekjes met avocadodip - www.truitjeroermeniet.be
Krabkoekjes met avocadodip – www.truitjeroermeniet.be

Waar is het weekend weer naartoe? Ik geloof dat ik even met mijn ogen geknipperd  heb en het in die tijd voorbijgevlogen is. Het is nochtans mijn favoriete moment van het jaar, die nacht waarop de tijd een uurtje stilstaat en we wat langer in bed mogen blijven. Of tenminste, het is mijn favoriete moment geworden nu de kinderen al wat groter zijn en ook al eens uitslapen. Een aantal jaar geleden was het andere koek, die uurwisseling staat namelijk niet automatisch geprogrammeerd in kinderhoofdjes. Toen zaten we gewoon gedurende een aantal dagen een uurtje vroeger aan de ontbijttafel. Als afsluiter van het weekend maakte ik deze krabkoekjes met avocododip. Zo lekker en niet eens zoveel werk. Ze kunnen opgediend worden als hapje maar zijn ook een leuk voorgerecht of lunch. Voor ons was het een afsluiter, voor jullie misschien de inzet van het volgende weekend?

Ingrediënten voor ongeveer 12 koekjes:

2 blikjes King krab, 1 fijngesnipperde sjalot, zeste en sap van 1 citroen, 8 volle el fijngemalen havermout of panko of beschuit, 1 handjevol fijngesnipperde koriander, 2 eieren, een snuifje gemberpoeder, zout, peper

Voor de avocado-korianderdip:

1 avocado, een handjevol koriander, 1 teentje look, zout, peper, sap van 1 citroen, een klein scheutje olijfolie.

Bereiding:

 1. Prak de krab fijn. Voeg achtereenvolgens de gemalen havermout, de fijngesnipperde sjalot, de zeste en sap van 1 citroen, de fijngesnipperde koriander en de eieren toe. Meng goed onder elkaar en kruid met gemberpoeder, peper en zout.PicMonkey Collage
 2. Maak de avocadodip: schil de avocado en verwijder de pit. Doe alle ingrediënten in de blender en mix glad.
 3. Neem een pan en verhit wat olijfolie op een gemiddeld vuur. Als de olie warm is, schep dan met een lepel hoopjes op de pan, zodat je een koekje bekomt. Duw lichtjes aan met de lepel. Laat even aanbakken en draai om. Als de koekjes goudbruin zijn, zijn ze klaar.
 4. Serveer met de avocadodip.

Andere hapjes vind je hier

6 Reacties

 1. Hoeveel gram zijn de blikjes krab?

 2. lekker ziet dit eruit!
  en ja, deze zullen misschien wel op het programma staan bij het volgende weekend.
  liefs

 3. Moortgat Karen

  Goedemorgen!

  De krabkoekjes waren gisterenavond een schot in de roos! Bedankt!
  Ik vond de mengeling ook koud heel lekker, dus ik denk dat ik daar binnenkort ook ’s mee aan de slag ga. Ik laat dan de Panko en het ei weg, maar voeg misschien wat mayonnaise en wasabinootjes toe. Ik denk dat dit ook heel erg lekker kan zijn.

  Groetjes!

  Karen

 4. Nathalie

  hapje voor oudjaar!

  Succes in 2016

  liefs,
  Nathalie

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*