Fluweelzachte bloemkoolsoep met garnaaltjes

Fluweelzachte bloemkoolsoep met garnaaltjes - www.truitjeroermeniet.be
Fluweelzachte bloemkoolsoep met garnaaltjes – www.truitjeroermeniet.be

Ik ben in een soep-mood, komt vast en zeker door de herfst. In de zomer heb ik er minder zin in, of het moet een koud soepje zijn, maar met dit weer kan ik er liters van drinken. Perfect voor mijn onverzadigbare eetlust en heel handig voor de kinderen. Als ze ’s avonds thuiskomen van school, zijn ze meestal verhongerd. Ze komen nog maar net de deur binnen en is er wel eentje die zegt “Ik heb honger, mag ik een koek?”. Het eeuwige “nee” omdat ik liever niet heb dat ze teveel van die suikerbommetjes naar binnen werken voor het avondeten, wordt handig opgevangen door hen een kom soep voor te zetten. Dat alternatief wordt niet altijd met hetzelfde gejuich onthaald als een koekje of een snoepje maar “honger is de beste saus” en een lekker soepje gaat er altijd in, zoals deze fluweelachtige bloemkoolsoep met garnaaltjes. Een klein Aziatisch accent maakt deze soep toch weer nét iets anders.

Ingrediënten:

700 g bloemkool, 100 g preiwit, 1 grote ui, 1 teentje knoflook, sap van 1/2 citroen, 1 el groene currypasta (check eerst even het pikante karakter),1,2 l groentebouillon, 1 dl alpro soya cuisine, 125 g garnalen 1 handvol koriander, zout, peper, olijfolie.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Neem een paar roosjes van de bloemkool apart, de rest van de bloemkool snijden we in grove stukken.
  3. Neem een grote kookpot. Versnipper ui en look en fruit aan in wat olijfolie. Voeg preiwit en de stukken bloemkool toe en overgiet met de bouillon. Voeg citroensap, currypasta, zout en peper toe en laat 20 min. garen op een gemiddeld vuur.
  4. Intussen nemen we een ovenschoteltje, leggen de roosjes bloemkool die we apart gehouden hadden erin en overgieten we deze met een scheutje olijfolie. Laat 10 min. roosteren in een oven van 180°C.
  5. Versnipper de koriander en meng met 1 el olijfolie.
  6. Voeg de alpro soya cuisine aan de soep toe (na de 20 min. gaartijd) en laat nog 2 min. doorkoken. Mix de soep glad. Serveer in een kommetje met een hoopje garnaaltjes en leg er een paar geroosterde bloemkoolroosjes bij. Werk af met de koriander.

Andere soepen vind je hier

7 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*