Hapje: Kwarteleitjes in een nestje van parmezaan, citroen en koriander

Kwarteleitjes in een nestje van parmezaan, citroen en koriander – www.truitjeroermeniet.be

Eitjes rapen in de tuin, wie deed het niet graag… al ziet het er niet naar uit dat deze vreugde dit jaar voor de kinderen zal weggelegd zijn want regen komt hoogstwaarschijnlijk roet in het eten gooien. We zullen ze dus binnen moeten verstoppen…maar rap wezen zal de boodschap zijn want anders is onze hond er vast en zeker mee weg. En probeer ze dan maar weer te bemachtigen want het is één van zijn favoriete spelletjes om het hele gezin achter zich aan te laten hollen. Een paar lessen in de hondenschool zouden eigenlijk wel aangewezen zijn.  Eitjes rapen maar ook eitjes op tafel, in de vorm van een hapje. Deze kwarteleitjes in een nestje van parmezaan, citroen en koriander (heerlijke combinatie vind ik) komt in ieder geval bij ons op de paasdis. Zijn ze niet schattig? Ze zijn bovendien snel klaar en heel lekker. Heb jij dus nog een laatste twijfel over een hapje op de paasbrunch of het paasdiner? Misschien is dit hapje wel ideaal voor jou. En maak je het klaar, laat het mij dan zeker weten.

Ingrediënten voor 6 kwarteleitjes:

 • 6 rauwe kwarteleitjes
 • 1 plantje koriander
 • een handje bieslook
 • sap en zeste van een 1/2 citroen
 • 75 gemalen parmezaan
 • 50 g amandelpoeder (ofwel hele amandelen die je kan fijnmixen in de blender)
 • 1 el olijfolie

Bereiding:

 1. Kook de kwarteleitjes gedurende 4 minuten. Schrik in koud water en pel voorzichtig.
 2. Doe in een blender de koriander, de bieslook, het sap en de zeste van een 1/2 citroen, de parmezaan, het amandelpoeder en 1 el olijfolie en mix tot je een dikke, gladde pasta bekomt.
 3. Maak je handen nat, neem een grote eetlepel van de pasta en duw deze plat in je handpalm. Plak de pasta rond het kwarteleitje. Eens deze er min of meer rond zit, rol je het eitje met de pasta voorzichtig in je twee handen alsof je een gehakballetje zou rollen, tot het een mooi rond bolletje vormt. Het kan voor het eerste eitje wat prutswerk zijn maar het komt goed.
 4. Zet de eitjes in de koelkast tot gebruik. De pasta zal nu harder worden en perfect rond het eitje kleven.
 5. Net voor het opdienen snijd je de eitjes doormidden. Dien op met een prikkertje. Reken 1 eitje (dus 2 helften per persoon).

Dit hapje is voedselzandloper proof.

Andere hapjes vind je hier

Maakte je een gerechtje van mij klaar, laat het mij dan zeker weten op facebook, instagram of in de reacties. Doet oneindig veel plezier!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*