Gevulde koolrolletjes met kippengehakt

Gevulde koolrolletjes met kippengehakt - www.truitjeroermeniet.be
Gevulde koolrolletjes met kippengehakt – www.truitjeroermeniet.be

Ik ben een echte online shopper. Wie ooit op dat idee gekomen is, was een genie. Terwijl ik vroeger uitgebreid de tijd nam om alle winkels af te schuimen, is elk product nu op een klik van je deur verwijderd. Ik vind het vooral handig sinds ik kinderen heb. Je neemt ze mee naar een kledingwinkel en plots moeten ze naar toilet, ze beginnen te huilen of ze spelen verstoppertje in de pashokjes waarbij de gordijnen lustig in het rond vliegen. Achter de kassa zie je dan de opgetrokken wenkbrauwen en de binnenmondse opmerkingen. Dat online shoppen kan dus hééél handig zijn. Tegenwoordig kan je het ook heel vaak gratis ruilen, dus eigenlijk is er niets moeilijk meer aan. Ook van de afhaaldiensten van de supermarkten heb ik al vaak gebruik gemaakt. Zo handig.

Onlangs werd ik gecontacteerd door Ladyjane. Op deze website vinden jullie een verzameling van de allerleukste webshops. Zo tof! Voor de online shoppers onder ons zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Ladyjane vroeg mij of ik het zag zitten om gastblogger te worden. Als fan moest ik daar geen twee keer over nadenken. Vanaf nu verschijnt er dus elke maandag ook één van mijn receptjes op de site van Ladyjane. Leuk toch? Ik ben in ieder geval superblij.

Vandaag heb ik weer een kidsproof receptje voor jullie: gevulde koolrolletjes met kippengehakt. Ik heb mijn jongste dochter zelden zo snel zien eten. Ze zijn superlekker en het is iets origineler dan gewoon wat gehakt en kool op een bord te leggen, toch?

Ingrediënten voor 4 personen:

500 g kippengehakt, 2 sjalotten, 1 teentje look, 1 groene kool (of savooikool of chinese kool), 1 handvol fijngesneden peterselie, gember(poeder), cayennepeper, 1 ei, zout, olijfolie

Bereiding:

  1. Neem de kool en verwijder alle buitenste harde bladeren. Die gebruiken we niet. Vervolgens verwijderen we één voor één de bladeren van de kool. Je hebt er ongeveer 12 nodig. Er zal niet zoveel meer overblijven van de kool. Met de rest maakte ik nog een stamppotje voor de kinderen.
  2. Zet een grote pot water op het vuur en breng aan de kook. Laat de koolbladeren (max. 2 à 3 tegelijk) hier 5 min. in garen. Verwijder uit het kokend water met een schuimspaan en laat uitlekken.
  3. Snipper de sjalot en de look fijn. Meng in een kom met het gehakt, de peterselie, het ei, gember, zout, en cayennepeper. Meng goed.
  4. Snijd de bladnerf volledig uit het blad. Je snijd elk blad dus in twee delen.
  5. Leg die twee delen nu een klein beetje over elkaar. Schep er gehaktvulling op. Vouw de zijkantjen naar binnen en rol nu op. Leg in een ovenschotel.
  6. Bestrijk de rolletjes goed met olijfolie. Zet 20 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.

Andere kindvriendelijke gerechten vind je hier

Andere gerechten die voedselzandloper proof zijn vind je hier

6 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*