Zalmtartaar op Thaise wijze

Zalmtartaar op Thaise wijze - www.truitjeroermeniet.be
Zalmtartaar op Thaise wijze – www.truitjeroermeniet.be

Ik ben altijd al dol geweest op tartaar, of dat nu van zalm, tonijn of witvis is, maakt niet uit, als ik door een magazine blader en ik zie zo’n verrukkelijk torentje staan, ben ik verkocht. Niet te veel poespas, ze zijn zo lekker op voorhand te maken en de smaken zijn meestal heel puur. Ben jij een last-minute type dat zorgeloos door het leven fladdert en een paar uur voor een etentje nog helemaal geen idee heeft wat te maken voor je gasten, dan is dit gerecht jouw vriend. Deze zalmtartaar op Thaise wijze heeft het allemaal: lekker, heel frisse smaken, 15 minuutjes in de keuken en je tovert meteen een heel smaakvol voorgerecht op tafel. 

Ingrediënten voor 4 personen:

400 g zalmfilet of zalmhaasje, 3 lente-uitjes, 4 kerstomaatjes, 2 el vissaus, sap van 1 limoen, 3 el fijngehakte koriander, 2 el olijfolie, 1 kl sambal

Bereiding:

  1. Snijd de lente-uitjes fijn. Halveer de kerstomaatjes.
  2. Snijd de zalm in kleine blokjes.
  3. Doe de zalm en de lente-uitjes in een kom.
  4. Meng intussen in een schaaltje de vissaus, het limoensap, de olijfolie, de sambal en de fijngehakte koriander. Voeg dit mengsel toe aan de zalm en roer om. De zalm zal “garen” door het limoensap.
  5. Zet een uitsteekvorm op het bord en doe de zalmtartaar hier in. Druk goed aan. Verwijder de vorm en garneer elk tartaartorentje met de kerstomaatjes en een takje koriander.

Andere feestinspiratie vind je hier

Eén reactie

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*