Salade met peer en serranoham

Salade met peer en serranoham - www.truitjeroermeniet.be
Salade met peer en serranoham – www.truitjeroermeniet.be

Mensen vragen mij steeds vaker wanneer ik het (mijn blog wel te verstaan) allemaal doe en of ik mijn bed nog wel eens opzoek. Geweldig vinden ze het maar met een job, twee kinderen, activiteiten, een sociaal leven,… moet het allemaal niet eenvoudig zijn. Dan is mijn antwoord heel eenvoudig: het is een hobby. Ik ben altijd al een rusteloos type geweest en ik had steeds het gevoel dat ik mijn “ei” kwijt moest. Zowat alle hobby’s heb ik geprobeerd: bloemschikken, naaien, juwelen maken,…. Ik heb dan ook nogal de neiging om in extremen te vervallen. Toen ik aan bloemschikken deed, stond het huis vol bloemstukken, toen ik juwelen maakte, zat ik dagelijks in parelbakjes te graaien,… Toch was het nooit echt wat ik zocht. Met mijn blog is het wat anders. Voor het eerst in mijn leven heb ik het gevoel dat wat ik doe, toch nuttig is. Mijn creatieve rusteloosheid is nu volledig verleden tijd en ik ben blij dat ik jullie wat inspiratie in de keuken kan geven.  Vandaag heb ik een overheerlijke salade met peer en Serranoham, afgewerkt met een heerlijke dressing, perfect voor de tijd van het jaar.

 

Ingrediënten voor 2 personen:

2 peren, 6 sneetjes Serranoham, rucola, 3 fijngesnipperde lente-uitjes, een handvol gedroogde cranberries (of rozijnen), een handvol walnoten, citroensap

Voor de dressing:

3 eetlepels olijfolie, 1 koffielepel mosterd, 1 eetlepel witte balsamico-azijn, 1,5 eetlepel agavesiroop of honing, zout, peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de sneetjes Serranoham erop. Zet 7 min. in de oven. Haal uit de oven na 7 min.
  2. Laat de schil aan de peren en snijd de peren in partjes (ik deed elke peer in 6). Besprenkel met wat citroensap. Bak de peer aan in olijfolie, verlaag het vuur naar een lage stand, zet het deksel op de pan en laat ongeveer 8 min. garen (halfweg de peren even omdraaien). Haal nadien van het vuur
  3. Meng alle ingrediënten voor de dressing.
  4. Schik op een bord wat rucola. Schik de partjes peer op de rucola. Breek de Serranoham in stukken en schik op de peren en de rucola. Voeg de fijngesnipperde lente-ui, de cranberries of rozijnen en de walnoten toe.
  5. Werk af met de dressing.

Andere salades vind je hier

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*