Millefeuille van geroosterde groenten en geitenkaas

Millefeuille-van-geroosterde-groenten-en-geitenkaas - www.truitjeroermeniet.be
Millefeuille-van-geroosterde-groenten-en-geitenkaas – www.truitjeroermeniet.be

Vanaf morgen hernemen we een compleet ander ritme want de laatste vakantiedag is een feit. We hadden dit nochtans nog even kunnen volhouden. Lang slapen, ontbijten om 10 u, wat luieren met een kop koffie, late lunch, aperitiefje, zomerse diners tot ’s nachts,… Morgenvroeg wil ik vast en zeker die wekker door het raam gooien maar ik tracht nog dubbel te genieten van elke minuut van vandaag, zo duurt deze dag dubbel zo lang ;-).

Deze millefeuille van geroosterde groenten en geitenkaas is de perfecte afsluiter van een zalige periode. Gebruik voor dit gerecht bij voorkeur een grotere geitenkaas met korst. Deze heeft niet alleen een iets meer uitgesproken smaak maar behoudt de vorm goed waardoor de constructie niet in elkaar zakt. Deze lekkere variant op het traditionele slaatje-geitenkaas is klaar in een handomdraai en op de koop toe veelzijdig want dit kan je zowel als hapje, voorgerecht of als lunch serveren. Ook perfect om die groenterestjes te verwerken.

Ingrediënten voor 2 millefeuilles:

1 kleine courgette, 1 rode paprika, 1 (rode) ui, 1 wortel, 1/2 appel, 4 plakjes geitenkaas met korst, een handvol walnoten, sesamzaadjes, 2 el witte balsamico-azijn, peper, zout, olijfolie.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd alle groenten en de appel in fijne staafjes.
  3. Neem een grote ovenschotel. Leg alle fijngesneden groenten en appel hierin.  Voeg sesamzaadjes toe. Overgiet met olijfolie. Kruid met peper en zout. Zet 25 min. onder de grill op 180°C. De groentjes zijn bij voorkeur nog knapperig. Haal uit de oven en voeg 2 el witte balsamico-azijn toe. Roer goed om. (Hou je van een zoete toets, voeg dan eventueel nog een scheutje honing/agavesiroop bij)
  4. Neem een braadslede en bedek deze met bakpapier. Schik hierop 2 plakken geitenkaas. Daarbovenop komen geroosterde groenten. Leg hierbovenop weer een plak geitenkaas en eindig opnieuw met groenten. Zet 5 min. onder de grill. Wil je het nog makkelijker, schik de torentjes dan onmiddellijk op de bordjes en schuif de bordjes vervolgens 5 min. onder de grill. Zo hoef je niet te vrezen dat de torentjes uit elkaar vallen als je ze van het bakpapier neemt.
  5. Besprenkel met wat vocht uit de ovenschotel. Werk af met walnoten.

Dit gerecht is voedselzandloper proof.

Andere voorgerechten/lunches vind je hier

Andere gerechten in een handomdraai vind je hier

9 Reacties

  1. Pingback: Saturday's Sparkle - #7 - mamaexpert

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*