Verse lasagne met pompoen en kippengehakt

Verse lasagne met pompoen en kippengehakt - www.truitjeroermeniet.be
Verse lasagne met pompoen en kippengehakt – www.truitjeroermeniet.be

De herfst heeft nu officieel zijn intrede gedaan en dat heeft zo zijn voor- en nadelen. De eerste ziektekiemen zijn het huis ingeslopen,  de winterkledij moet weer bovengehaald worden, donker bij het opstaan, donker als je thuiskomt van het werk,… maar zoals elk seizoen heeft de herfst ook zijn voordelen. Ik kan er enorm van genieten om ’s avonds bij het haardvuur te zitten met een glaasje rode wijn én ik kan eindelijk aan de slag met pompoen: Butternut, Hokkaido, de klassieke…. maakt niet uit, ik word vrolijk van elke soort . Duizenden bereidingen kan ik er wel mee verzinnen maar ik geloof dat het voor jullie dan een beetje saai zou worden, dus moet ik mezelf wat temperen. Feit is dat ik een lekkere verse lasagne met pompoen en kippengehakt maakte en dat de smaken ongelooflijk puur bleven en het was nog licht verteerbaar ook. Gewoonweg zálig, een échte aanrader voor het hele gezin!

Ingrediënten voor 4 personen:

1 pompoen van gemiddelde grootte, 4 grote tomaten, 500 ml passata, 700 g kippengehakt, 2 uitjes, 1 teentje look, 1 citroen, 1 kruidentuiltje: tijm, rozemarijn, oregano,… (indien je dit niet hebt, vervang door gedroogde kruiden), 1 pakje verse lasagneblaadjes (je hebt er ongeveer 18 nodig), gemalen kaas.

Bereiding:

  1. We maken de tomatensaus. Snipper ui en look fijn en snijd de tomaten in stukjes. Fruit ui en look aan. Voeg de stukjes tomaat en de passata toe. Kruid met peper en zout en wat cayennepeper. Voeg wat citroensap toe. Leg nu het kruidentuiltje erin en laat ongeveer 30 min. sudderen op een gemiddeld vuur.
  2. Intussen fruiten we in een pan een ui aan en bakken we het gehakt rul.
  3. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snijd in blokjes. Leg in een ovenschaal, overgiet met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 min. in een oven van 180°C tot ze gaar zijn.
  4. Mix de tomatensaus glad en houd warm.
  5. Neem de ovenschotel die je gaat gebruiken voor de lasagne. Begin met een laagje tomatensaus. Leg daarin de verse lasagneblaadjes tot de bodem bedekt is. Giet over de lasagneblaadjes opnieuw tomatensaus. Leg daarop een laagje gehakt. Hierboven komt een laagje pompoenblokjes. Herhaal dit alles nog één maal (lasagneblaadjes, tomatensaus, gehakt, pompoen). Eindig met lasagneblaadjes. Overgiet met tomatensaus en bestrooi met een dun laagje gemalen kaas.
  6. Zet 20 min. in een voorverwarmde oven van 180°.

Hieronder de werkwijze in foto’s:

Werkwijze_lasagne_pompoen-2

 

Andere kindvriendelijke gerechten vind je hier

7 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*