Kip met curry, kokosmelk en appeltjes – kids proof

Kip met curry, kokosmelk en appeltjes - www.truitjeroermeniet.be
Kip met curry, kokosmelk en appeltjes – www.truitjeroermeniet.be

Als het op eten aankomt, mag ik echt niet klagen wat mijn dochters betreft. Ze lusten zo goed als alles, maar als er één ding is waar ze niet wild van zijn, dan is het een té pikant gerecht. Goed gekruid gaat er zeker in, maar met pepertjes, curry, te pikante chilipeper, daar moet ik mee opletten, zoniet is de waterkan al leeg na vijf hapjes.

Op deze woensdag stond kip met curry op het menu, maar dan wél een milde versie: eentje met kokosmelk en appeltjes, wat de saus heel wat zachter maakt. Aangezien ik dus niet overdreven met het curryvat mag strooien, doe ik er een redelijke hoeveelheid kurkuma in. Dit kleurt de saus heel mooi en het is nog eens erg gezond ook.

Het moet gezegd, ze zijn er dol op. De kippenblokjes steek ik op een prikkertje, ze gaan zo de pan in, en ze vinden het geweldig om in de weer te zijn met de stokjes en ze in de saus te doppen. Mijn meisjes zijn nu wel al 9 en 7 jaar oud, voor de kleintjes worden de stokjes uiteraard beter achterwege gelaten.

Ingrediënten voor 4 personen:

3 grote kipfilets, 3 grote appels, 2 sjalotten, 1,5 dl kokosmelk, 2,5 dl gevogeltebouillon, sap van 1/2 citroen, curry, kurkuma, zout, peper, olijfolie, verse kruiden.

Bereiding:

1. Snipper de sjalotten fijn. Snijd de appels in brunoise (kleine blokjes).

2. Verhit wat olijfolie en stoof de sjalotten en de 2/3 van de appel aan (het resterende gedeelte houden we als garnituur). Kruid met curry en kurkuma.

3. Voeg vervolgens de kokosmelk, de gevogeltebouillon en het citroensap toe. Laat de saus nu inkoken tot de gewenste dikte op een gematigd vuur.

4. Intussen snijden we de kip in stukken, duwen deze op een stokje, kruiden met peper en zout en bakken deze in de pan met olijfolie.

5. Mix de saus en kruid bij indien nodig. Voeg het resterende gedeelte appelblokjes toe en haal van het vuur (het is de bedoeling dat deze knapperig blijven). Werk af met verse kruiden, bijvoorbeeld peterselie of koriander.

5. Serveer met rijst of quinoa.

Andere kindvriendelijke gerechten vind je hier

Andere hoofdgerechten vind je hier

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*