Aardbeientaartjes met yoghurtmousse

Aardbeientaartjes met yoghurtmousse - www.truitjeroermeniet.be
Aardbeientaartjes met yoghurtmousse – www.truitjeroermeniet.be

Ik moet toegeven dat desserten maken niet mijn sterkste punt is. Daar waar ik mij volledig kan uitleven in alle andere menugangen, ben ik steeds nerveus om een dessert tot een goed einde te brengen, zeker als er bezoek komt. Ik kan nochtans zo genieten van mooie dessertfoto’s die je zin geven om direct in de keuken aan de slag te gaan. Voor heel veel mensen is het dessert de kers op de taart, ik vind het dus ook een uitdaging om mooie, haalbare desserten op tafel te brengen die je bij voorkeur zo goed als volledig op voorhand kan klaarmaken.

Deze aardbeientaartjes met yoghurtmousse zijn gebaseerd op een receptje uit Weekend Knack, maar ik veranderde een aantal dingen. Toen ik de foto zag, moest ik ze gewoon maken. Je kan deze taartjes maken in een uitsteekvorm maar als je het echt helemaal relax wil houden, kan je ze ook gewoon in een glaasje maken. Smakelijk!

Ingrediënten voor 4 taartjes:

Voor de bodem:

90 g zandkoekjes, 30 g boter

Voor de yoghurtmousse:

4 à 5 grote aardbeien in dunne plakjes gesneden, 175 g yoghurt, sap en geraspte schil van 1 bio-citroen, 4 el poedersuiker, 1 dl limoncello, 1 eiwit, 1 dl slagroom, 2 gelatineblaadjes (7 g)

Bereiding:

1. Verkruimel de zandkoekjes fijn met een blender.

2. Laat de gelatineblaadjes 5 min. weken in koud water.

3. Meng de yoghurt met het citroensap en de geraspte schil van de citroen en 2 el poedersuiker en roer glad.

4. Knijp de gelatine uit. Warm de limoncello met de gelatineblaadjes op tot de gelatine volledig opgelost is. Spatel de yoghurtcrème voorzichtig onder het gelatinemengsel. Klop het eiwit stijf met de 2 overige eetlepels poedersuiker en meng deze ook onder het geheel. Klop nu de slagroom op en spatel ook deze onder de yoghurtcrème.

5. Smelt de boter en meng onder de verkruimelde zandkoekjes.

6. Neem de uisteekvormen of de glaasjes en leg onderaan een laagje verkruimelde zandkoekjes. Druk goed aan. Schik tegen de rand dunne plakjes aardbei. Verdeel de yoghurtmousse over de ringen, dek af en zet 3 à 4 u koel weg tot het geheel opgesteven is.

7. Ontvorm de taartjes uit de ringen en serveer.

Andere dessertjes vind je hier

Hou je meer van hartig? Hier vind je hapjes 

Eén reactie

  1. Pingback: Top 5 Strawberry Recipes (from bloggers) | Brussels Food Friends

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*