Mosselen alla Napoletana

Mosselen alla napoletana - www.truitjeroermeniet.be
Mosselen alla napoletana – www.truitjeroermeniet.be

Ze zijn er weer, joepie! Mosselen zijn eigenlijk op hun best vanaf september maar je kan er niet omheen dat iedereen met de komst van het mooie weer ook uitkijkt naar de mosselen en dat ze massaal worden gegeten. Ook ik kan me geen zomervakantie indenken zonder een pot dampende mosselen. Meestal zie je de klassieke bereidingen: mosselen natuur of in witte wijn die naar mijn mening ook echt heerlijk zijn maar ik heb voor jullie een andere variant zodat jullie naar hartelust mosselen kunnen eten op verschillende wijzen. Deze versie is voor mijn kinderen perfect aangezien ze hier helemaal niet houden van mosselsaus of mayonaise en ze de mosseltjes ook graag in een sausje dippen. Vandaag dus op het menu: Mosselen alla Napoletana!

Ingrediƫnten voor 4 personen:

 • 4 kg mosselen
 • 6 grote tomaten, ontveld, ontpit en in blokjes gesneden
 • 3 sjalotjes, fijngesnipperd
 • 3 teentjes look, fijngesnipperd
 • 1 rood pepertje , fijngesneden
 • 600 g gepelde tomaten in blokjes (uit blik)
 • 1 dl witte wijn
 • Verse peterselie, basilicum en oregano, fijngesneden
 • Peper en zout
 • Olijfolie

Bereiding:

 1. Was de mosselen een aantal keer.
 2. We beginnen met de saus. Maak een inkeping in de tomaten en dompel even onder in kokend water. Verwijder het vel en de pitjes en snijd in kleine blokjes.
 3. Verhit olijfolie. Fruit sjalot en look toe. Voeg verse tomatenblokjes, tomatenblokjes uit blik, het pepertje en de witte wijn toe. Laat even doorkoken op een hoog vuur zodat de alcohol verdampt. Kruid met peper en zout. Laat nu een 30-tal minuutjes sudderen op een laag vuur.
 4. Voeg na 30 min. de verse kruiden toe. Houd warm op een laag vuur.
 5. Kook de mosselen kort met wat zout en peper en olijfolie tot ze allemaal open zijn in een andere pan. (Je kan ze ook koken in de saus maar dan wordt deze heel erg dun, want de mosselen geven nog erg veel vocht af.) Laat ze vervolgens uitlekken. Het mosselvocht kan je eventueel invriezen in de vorm van ijsblokjes, als smaakgever aan sauzen.
 6. Serveer de saus in het bord en schik de mosselen er bovenop. Voeg eventueel nog wat verse kruiden toe.

Andere hoofdgerechten vind je hier

Andere hapjes vind je hier

 

 

 

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*