Trifle van frambozen

Trifle van frambozen – www.truitjeroermeniet.be

Terwijl ik dit neerschrijf ben ik nog lui aan het nagenieten van een supergezellige zaterdagavond met vrienden die we bij ons thuis over de vloer gekregen hebben. De vaat staat nog torenhoog want de vaatwasser is over een paar dagen geleden ontploft en nu is het wachten op de nieuwe.  De gerechten waren zoveel mogelijk op voorhand bereid zodat ik lekker kon meegenieten van de gesprekken.

Bij het opstellen van mijn menu ben ik soms radeloos omdat ik veel te veel dingen wil klaarmaken en ik bijgevolg niet meer kan kiezen. Daarom is het goed dat ik toch een aantal vaste gerechtjes heb waar ik steeds naar teruggrijp omdat ik weet dat ze bij iedereen in de smaak vallen.

Deze trifle van frambozen bijvoorbeeld mag altijd rekenen op lof en is dus een perfecte afsluiter van het menu: fris en licht met een vleugje limoncello. Als er kinderen bijzijn maak ik 2 schoteltjes, ééntje met limoncello voor de volwassenen, en ééntje zonder voor de kinderen. Ben je helemaal geen fan van limoncello, dan kan je deze ook gewoon weglaten. Ik koos hier voor een laagje frambozen maar je kan evengoed voor ander seizoensfruit gaan. De chocoladekrullen zorgen voor een lekkere crunch.

Een dessert op z’n best met een minimum aan werk.

Ingrediënten voor 1 trifle (ongeveer 4-6 personen):

 • 250 g mascarpone
 • 1 dl melk
 • 1 bakje frambozen (maar kan bijvoorbeeld ook met ander fruit, bijvoorbeeld aardbeien)
 • 2 sinaasappels (indien het hele grote sinaasappels zijn met heel veel sap, is 1 sinaasappel genoeg)
 • 0,5 dl limoncello (maak je dit voor kinderen, laat de limoncello dan weg en gebruik iets meer versgeperst sinaasappelsap)
 • 100 g lange vingers (afhankelijk van de grootte van de schaal)
 • 2 el bloemsuiker + een beetje extra om bij afwerking te bestuiven
 • sap en zeste (schil van een 1/2 citroen)
 • 100 g pure chocolakrullen (ongeveer 70% vaste cacaobestanddelen) van goede kwaliteit, om te schaven

Bereiding:

 • Pers de sinaasappels uit, meng met de limoncello en doe in een serveerschaal.
 • Leg hierop een laag lange vingers op de bodem van de schaal.
 • Meng in een kom de mascarpone met de bloemsuiker en de melk en roer los met een vork tot een egaal mengsel. Doe er de geraspte schil en het sap van de 1/2 citroen en klop alles goed door elkaar. Spreid het mengsel uit over de laag lange vingers.
 • Bestrooi met de frambozen en de chocolakrullen.
 • Zet de trifle in de koelkast om op te stijven.
 • Zeef er, vlak voor je de trifle serveert, een beetje bloemsuiker over.

Maken jullie een gerechtje van mij klaar? Laat het mij zeker weten hier in een reactie of via facebook of  Instagram (#truitjeroermeniet). Vind ik leuk! 

4 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*