Panna cotta van aardbeien met chocoladefiguur

Panna cotta van aardbei met chocoladefiguur - www.truitjeroermeniet.be
Panna cotta van aardbei met chocoladefiguur – www.truitjeroermeniet.be

Een verfrissend dessertje gaat er altijd wel in, en al helemaal op zondag. Aardbeien en pure chocolade vormen daarvoor een perfecte match, zeker in deze verfrissende panna cotta. Wat het chocoladegedeelte betreft, wilde ik eens wat anders en sloeg ik even aan het experimenteren. Niets moeilijks, maar het oogt wel lekker ingewikkeld. Je smelt wat pure chocolade au bain marie, neemt een spuitzak (of je rolt er zelf eentje van bakpapier) en je kan aan de slag: van artistieke figuren tot gezichtjes voor kinderen of de initialen van je huisgenoten. Het is leuk om te doen en je zal de bewondering zien op de gezichten van je tafelgenoten. Probeer het zelf maar eens uit en laat je creativiteit de vrije loop. Ik ben benieuwd naar jullie creaties.

FullSizeRender-19

Ingrediënten voor 4 personen:

200 g verse aardbeien om te mixen + 100 g aardbeien ter garnering, 3 dl room (35%), 3 blaadjes gelatine (3,5 g per blaadje), 40 g suiker, pure chocolade (hoeveelheid hangt af van de figuur, ik nam ongeveer 80 g), een scheutje aardbeienlikeur

Bereiding:

1. Laat de gelatineblaadjes gedurende 5 min. weken in koud water.

2. Mix de aardbeien fijn met de staafmixer.

3. Intussen verwarmen we de room met de suiker tegen de kook aan. Haal van het vuur en laat even afkoelen. Voeg de gemixte aardbeien toe.

4. Giet in glaasjes of in een uitsteekvorm. Ik deed het hier in een uitsteekvorm maar plaats er onmiddellijk gewicht op (bijvoorbeeld een tas of bord) zodat de vloeistof niet langs onder wegvloeit. Laat ongeveer 2 à 3 uur opstijven inde koelkast.

5. Smelt de chocolade au bain marie, giet in een (zelfgemaakte) spuitzak en spuit figuurtjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat deze ook minstens 1u opstijven.

6. Haal de panna cotta uit de uitsteekvormpjes met behulp van een mes en schik op een bord. Leg de chocoladefiguur erop.

7. Snijd wat aardbeien middendoor, warm kort op in een steelpannetje met wat aardbeienlikeur en dresseer rond de panna cotta.

Smakelijk!

Andere desserten vind je hier

2 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*