Hoeve-ijs in een korstje van chocolade, hazelnoten en koffie

Ijsdessert in een korstje van chocolade, hazelnoten en koffie – www.truitjeroermeniet.be

Dit moet een van de snelste en makkelijkste dessertjes ooit zijn, maar eenvoudig betekent daarom niet minder lekker. De heerlijke pure chocolade versmolten met fijngemalen hazelnoten en koffie, afgewerkt met wat zomerfruit, zo lekker. Ik nam hier frambozen maar je kan evengoed aardbeien of braambessen nemen. Krijg jij onverwacht bezoek over de vloer, dan is dit een perfect dessertje voor bij de koffie, de ingrediënten hebben de meeste mensen wel in huis en iedereen zal meteen in de wolken zijn. Met het warme weer dat voor de komende dagen aangekondigd wordt is dit een welkome verfrissing en het kan volledig op voorhand klaargemaakt worden.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 25 g pure chocolade
  • 25 g hazelnoten
  • 1 el fijngemalen koffie of koffiebonen
  •  4 bolletjes hoeve-ijs (ik nam vanille, maar wil je liever een overdosis chocolade of een ander smaak, dan kan dit ook natuurlijk)
  • een bakje frambozen

Bereiding:

  1. Maal de pure chocolade, de hazelnoten en eventueel de koffiebonen (indien je geen gemalen koffie neemt) samen fijn in de blender.
  2. Neem een bord en leg daarover een vel plastic folie. Leg op de folie het fijngemalen mengsel.
  3. Schep een bolletje ijs, leg op de folie en rol eventjes door het mengsel. Maak zo 4 bolletjes (afhankelijk van de grootte van de bolletjes natuurlijk) tot het mengsel opgebruikt is en zet het bord met de bolletjes ijs nu in de diepvries tot gebruik (zorg wel dat de bolletjes niet te dicht tegen elkaar liggen).
  4. Wil je de bolletjes opdienen, haal dan het bord uit de diepvries. Leg een bolletje in een glas en werk af met frambozen of ander fruit (en eventueel een eetbaar bloemetje).

Bron: Jamie Oliver

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*