Salade van spinazie, courgettelinten, avocado en mango

Salade van spinazie, courgettelinten, avocado en mango - www.truitjeroermeniet.be
Salade van spinazie, courgettelinten, avocado en mango – www.truitjeroermeniet.be

Salades en salades zijn er twee want ik heb het hier niet over een blad sla, tomaat, wat komkommer en een geraspte wortel om het helemaal retro te maken. Als ik het heb over salades, dan doel ik op een rijkelijk gevuld bord vol smaakvolle ingrediënten en vaak met als hoogtepunt een warm element erin. De sla vervang je door verse spinazie, de komkommer door ovenwarme courgettelinten met rode ui, de tomaten en de wortel door avocado en mango. Aangevuld met wat feta, héél veel verse kruiden en een beetje vinaigrette krijg je een heerlijk gerechtje dat ook nog eens heel goed vult. Geen fliederdeflodder salade waarbij je na een half uur op slappe banden valt en je in de verleiding komt om ongezonde snacks naar binnen te werken. Ik kan jullie verzekeren dat ik de hele dag aan eten denk, en voortdurend honger heb, maar dat ik na het eten van deze salade toch een paar uur verzadigd was en dat is nu net wat een mens nodig heeft. De warme courgettelinten en de rode ui gaan een 5-tal minuutjes in de oven met wat olijfolie en geven dit gerecht een lekkere “chaud-froid”-toets waardoor je toch niets mist.

Ingrediënten voor 2 personen:

Jonge spinaziescheuten, 2 avocado’s, 1 rijpe mango, 1 courgette, 1 rode ui, 50 g feta, pijpajuin, koriander, bieslook, peterselie, 3 el balsamicoazijn, 1 el olijfolie, 2 el water, een paar druppeltjes citroen, peper, zout

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Neem een dunschiller en schil van boven naar beneden “linten” van de courgette. Snijd een rode ui in ringen. Leg deze op de bakplaat en overgiet met wat olijfolie, kruid met peper en zout. Zet ongeveer 7 min in de oven.

3. Snijd de avocado in partjes. De mango snijden we in blokjes.

4. Schik jonge spinaziescheuten in een bord. Daarop leggen we de avocadopartjes en de mango. Kruid met peper en zout.

5. Haal de courgettelinten en de rode ui uit de oven. Deze komen bovenop de avocado en mango.

6. Snijd de kruiden fijn en strooi over het geheel. Neem de feta en verkruimel over de salade.

7. Nu maken we de vinaigrette: Meng balsamicoazijn met olijfolie, water en citroen en kruid met peper en zout.

8. Giet de vinaigrette over de salade.

Andere voedselzandloper-gerechten vind je hier

4 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*