Chocoladebavarois met banaan

Chocoladebavarois met banaan
Chocoladebavarois met banaan

Imperial, jullie kennen ze wel, van de puddingskes die we allemaal wel al eens gegeten hebben … 1 Belg op 5 zou in de loop van zijn leven lactose-intolerant worden, dus wil Imperial deze allergie onder de aandacht brengen door lactosevrije puddingideetjes op hun gloednieuwe website te plaatsen (het puddingpoeder is trouwens ook gluten- en suikervrij). Ik werd een tijdje geleden gecontacteerd met de vraag of ik ook een puddingideetje wilde insturen. Natuurlijk willen we dat! Ik mocht kiezen tussen vanillepudding en chocoladepudding. De keuze was snel gemaakt aangezien ik dol ben op chocolade. Het mocht iets origineler dan een gewoon “puddingske” (alhoewel die ook héél lekker zijn), dus bedacht ik een chocoladebavarois op basis van het puddingpoeder, op smaak gebracht met banaan. Als je van banaan houdt, dan is dit je ding, want deze komt hierin goed tot zijn recht.
Imperial koppelde er meteen ook een wedstrijd aan. Ze vragen om te stemmen. Hieronder vind je het recept maar mag ik nog even op jullie rekenen om op mij te stemmen? Dit kan tot 19 november. Het goede nieuws is dat jullie, door te stemmen, een KitchenAid of één van de 50 Imperial bakboxen kunnen winnen. Hoe kan je stemmen?

1.Klik op de link hieronder:

www.ilovebaking.be/nl-be/dessert-recepten/pudding-idee/chocoladebavarois-met-banaan

2. Duw op de stem-knop en laat je emailadres achter.

3. Heel belangrijk: Als je je stem uitgebracht hebt, krijg je een mailtje waarop je moet klikken om je stem te bevestigen. Doe je dit niet, dan telt de stem niet.

Ik ben jullie eeuwig dankbaar indien jullie op mij zouden willen stemmen.

Ingrediënten :

200 g pure chocolade, 1 zakje Imperial choladepudding (50 g, de pudding is lactose-, gluten- en suikervrij) , 1 zakje Imperial vanillesuiker, 3 eieren, 4 dl kokosmelk, 1 rijpe banaan gemixt, 6 g gelatine, 2 el water, pure chocoladeschilfers

(Als je de vanillesuiker weglaat, dan is dit recept voedselzandloperproof (kan vervangen worden door stevia of wat extra banaan))

Bereiding:

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  2. Smelt de chocolade au bain-marie.
  3. Verwarm intussen de kokosmelk en los de Imperial chocoladepudding hierin op. Voeg de gesmolten chocolade toe en roer goed door.
  4. Verwarm 2 eetlepels water in een kommetje en los de gelatine hierin op. Voeg de gelatine toe aan de chocolade.
  5. Roer de gemixte banaan onder het geheel en neem van het vuur. Laat afkoelen.
  6. Splits de eieren. Klop de eigelen schuimig met de vanillesuiker en roer door het geheel.
  7. Klop de eiwitten stijf en spatel voorzichtig onder het chocolademengsel.
  8. Giet in 4 vormpjes of kommetjes. Laat een aantal uur opstijven in de koelkast.
  9. Garneer met chocoladeschilfers.

Andere dessertjes vind je hier

2 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*