Chocoladetaart met sinaasappel

Chocoladetaart met sinaasappel – www.truitjeroermeniet.be

Het dochtertje werd alweer 9 jaar (help, dit gaat veel te snel) en wilde heel graag een lekker dessert voor haar verjaardag. Het toeval wilde nu dat ik net een doos ontvangen had van Dr.Oetker met ingrediënten om een leuk paasdessert te maken. Haar hoofdje verdween meteen in de doos en ze haalde er de kleurigste decoraties uit: chocoladestiften, rolfondant, strooiversieringen, regenboogfantasie,… kortom, alles wat een kinderhartje op hol kan brengen.


Ik vroeg haar welk dessert haar blij kon maken en ze zei na enig nadenken : “een échte chocoladetaart met chocolade en versieringen erbovenop… en ik wil meehelpen”. O jee, als dat maar goed kwam… er moest immers nog een presentabele foto van gemaakt worden.

De chocoladetaart werd op smaak gebracht met sinaasappel (een gewéldige combi vind ik dat), afgewerkt met een ganache, en daarbovenop de mooie deco van Dr.Oetker die zij mocht aanbrengen.  En het resultaat? Een heerlijke, smeuïge taart met héél veel chocolade, net zoals ze dat het liefste heeft… én een stralende (choco)glimlach op haar gezichtje.

Ingrediënten voor 1 taart:

Voor de chocoladetaart:

 • 200 g pure chocolade
 • 2 sinaasappels
 • 4 takjes munt (zorgt voor een frisse toets)
 • 100 g amandelpoeder
 • 100 g zelfrijzende bloem
 • 1 dl opklapbare room
 • 5 eieren
 • 150 g boter of kokosolie
 • 1 kl bakpoeder
 • 2 el honing
 • bakspray (bv van Dr.Oetker)

Voor de ganache:

 • 150 g pure chocolade
 • 1 dl room
 • 25 g boter

Decoratie: rolfondant, chocoladefantasie, strooifeest… (allen van Dr.Oetker)

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
 2. Doe 150 g van de chocolade in stukjes, voeg de boter of kokosolie toe en smelt deze au bain marie. De overige 50 g chocolade snijden we in kleine stukjes en zetten we nog even apart. (Deze stukjes gaan op het einde in de taart. Ze geven een lekkere crunch.)
 3. Splits de eieren (eierdooiers en eiwit apart). Klop de eierdooiers op met 2 el honing tot een schuimige massa. Klop ook de eiwitten op.
 4. Klop de room op.
 5. Pers de sinaasappels uit, voeg de blaadjes munt toe en mix.
 6. Voeg nu aan het chocolademengsel achtereenvolgens de opgeklopte eierdooiers, het sinaasappelsap, het amandelmeel, de bloem, het bakpoeder, het opgeklopte eiwit en de opgeklopte room toe. Eindig met de stukjes chocolade die je apart gezet had.
 7. Vet een springvorm in met bakspray en giet het mengsel in de vorm.
 8. Zet 30 min. in een voorverwarmde oven van 175 graden.
 9. Nu maken we de ganache. Neem een steelpannetje en verwarm de chocolade, de room en de boter tot een glad geheel.
 10. Ontvorm de taart, zet deze op een bakrooster met daaronder een bord. Giet de ganache over de chocoladetaart tot alles opgebruikt is (ook van het bord).
 11. Versier naar hartelust.

2 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*