Hartige taart met cottage cheese en courgettelinten

Bladerdeeg met cottage cheese, mierikswortel en courgetteslierten - www.truitjeroermeniet.be
Bladerdeeg met cottage cheese, mierikswortel en courgetteslierten – www.truitjeroermeniet.be

Het is jullie waarschijnlijk niet onbekend: plots bezoek, er wordt een glaasje uitgeschonken maar o wee, wat eten we daar nu bij (en je hebt nog geen tijd gehad om te koken of het koken zit er al op)? Hersenen die op volle toeren beginnen te draaien, voorraadkasten die opengetrokken worden… De wet van Murphy natuurlijk: die lijkt vooral leeg want de boodschappen moeten nog gedaan worden. Wat valt er te rapen in de koelkast? Op zo’n moment is een mens volgens mij op z’n creatiefst, zo overkomt het mij in ieder geval. Snelle check van alle aanwezige ingrediënten en overdenken welke combinaties in godsnaam mogelijk zijn.

Zo had ik het onlangs voor. Maar de goden waren me toch goed gezind want er staken nog twee bladerdeegjes in de koelkast. De snelle Provençaalse tomatentaart heb ik jullie al meegegeven, vandaag krijgen jullie van mij een totaal anders samengesteld hartige bladerdeegtaart met Cottage cheese, mierikswortel en courgette. Voor diegenen die wat wantrouwig zijn of zich vragen stellen bij deze combinatie: ik kan jullie geruststellen want ze werd heel lekker bevonden :-).

Maak de taart in de grote versie of steek rondjes uit het deeg, als hapje. Eenvoudig en smaakvol!

Bladerdeeg met cottage cheese, mierikswortel en courgetteslierten - www.truitjeroermeniet.be
Bladerdeeg met cottage cheese, mierikswortel en courgetteslierten – www.truitjeroermeniet.be

Smakelijk!

Ingrediënten voor 2 personen:

1 vel bladerdeeg, 1/2 courgette, 1 potje cottage cheese, 1 à 2 kl mierikswortel, citroensap, zout, peper

Bereiding:

1. Rol het bladerdeeg open.

2. Meng de cottage cheese met de mierikswortel, zout, peper en een beetje citroensap. Bestrijk het bladerdeeg hiermee.

3. Maak courgetteslierten (een apparaatje om courgetteslierten te maken kan je kopen in de supermarkt) en leg deze erbovenop.

4. Plaats ongeveer 25 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.

5. Decoreer naar keuze. Ik gebruikte hier rozemarijnbloemetjes.

Andere gerechten in een handomdraai 

 

2 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*