Zalm met tomatensalsa

Zalm met tomatensalsa - www.truitjeroermeniet.be
Zalm met tomatensalsa – www.truitjeroermeniet.be

Ik ben een echte “tijdschriften-madame”. Als ik in een boekhandel of supermarkt met leesafdeling verzeild geraak, is er geen houden aan. Het is onmogelijk om mij tevreden te stellen met één culinair tijdschrift. Nee, ik neem er direct 4 of 5 mee, en als er verzamelaars zijn, sta ik ook op de eerste rij. Het gevolg is dat overal in huis, tijdschriften te vinden zijn. De bibliotheek in ons bureau heb ik al volledig ingepalmd en de wandkast raakt ook steeds voller. Bovendien slingeren er wel overal ergens recepten rond. Op de slaapkamer, in de keuken, op het toilet… Mijn huisgenoten worden soms gek van al die recepten en maken soms de opmerking “of ik nu nog niet genoeg recepten heb”. Uiteraard kan ik alleen maar met “nee” antwoorden. Recepten heb je nooit genoeg, ik niet tenminste. Misschien dat mijn blog op termijn toch enige oplossing kan bieden.

Het is zeker niet mijn bedoeling om jullie te overstelpen met recepten die al lang bestaan en al in 5 tijdschriften en boeken verschenen zijn. Tijdschriften en kookboeken koken kan iedereen. Ik tracht meestal  om verschillende recepten volledig om te gooien en er iets totaal anders mee te maken. (ik zeg wel meestal want sommige recepten moet je gewoon proberen en in al hun eer laten 🙂 ). Vandaag moet ik dus even zondigen tegen deze regel. Laatst stond ik weer aan de kassa met een lading tijdschriften, waaronder de nieuwe Libelle Lekker. Ik vond de cover waarop een heerlijke zalm met tomatensalsa prijkte zo mooi ogen. Het water kwam me onmiddellijk in de mond. Aangezien ik nog verse zalm in de koelkast liggen had, wilde ik deze cover toch eens uitproberen. Waarom dan ook niet dit recept met jullie delen? Iedereen kan er maar plezier van hebben en hopelijk uitproberen. De gezondheidsvoordelen van zalm met zijn goeie vetten zouden jullie bijvoorbeeld over de streep kunnen trekken? In Libelle serveren ze de vis met een slaatje. Alles kan natuurlijk, ik maakte dit recept voor ons met knapperige groene asperges overgoten met wat truffelolie.

Smakelijk!

Ingrediënten voor 4 personen:

4 zalmfilets, 1 rode ui, 300 g kerstomaten, 1 teentje knoflook, 2 el gehakte basilicum, 2 el wittewijnazijn, olijfolie, peper en zout, citroensap.

Bereiding:

1. Snijd de kerstomaten in kwartjes. Snijd de rode ui in ringen en snipper de knoflook. Hak de basilicum fijn.

2. Meng de tomaten met de rode ui, knoflook, wittewijnazijn en gehakte kruiden. Laat een half uur marineren in de koelkast.

3. Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Kruid met peper en zout. Verhit voldoende olijfolie en bak de zalmfilets 3 min. aan één kant (voor een krokant korstje). Zet het vuur lager en laat de zalm nog 2 à 3 min. zacht verder garen. Voeg een beetje citroensap toe

4. Serveer de zalm met de tomatensalsa en de begeleidende groenten of salade.

Tip: In plaats van gewoon zout, kan je zout gebruiken waaraan een beetje truffel toegevoegd is. Ook een druppeltje druppelolie geeft een heerlijke smaak. Zo haal je het Zuiden meteen in huis!

Andere hoofdgerechten vind je hier 

Andere voedselzandlopergerechten vind je hier

5 Reacties

  1. Pingback: Top 5 Salmon Recipes (from bloggers) | Brussels Food Friends

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*