Groenten in de oven – Heerlijk veggie

Groenten in de oven - www.truitjeroermeniet.be
Groenten in de oven – www.truitjeroermeniet.be

Boterhammen of salades beu? Op zoek naar een lekker bijgerecht of lunch? Of eenvoudigweg zin in een groentenmaaltijd, lekker veggie? Dit recept is bovendien heerlijk bij een barbecue, en met dit weer zullen de barbecuetjes nogal aangestoken worden, lijkt me.

Heerlijke groenten in de oven, klaar in een handomdraai, lekker gemakkelijk maar vooral zooooo ongelooflijk vol van smaak. Je hebt niet alleen lang een verzadigd gevoel, je hebt nog heel veel energie over en je behoudt de lekkere smaak. Voorstander of niet, hier kan niemand aan weerstaan, zeker weten!

(Dit gerecht is 100% voedselzandloper proof)

Ingrediënten voor 4 personen:

2 rode uien, 2 kleine courgettes, 1 aubergine, 2 rode paprika’s, 250 g champignons, 1 zakje suikererwten, 1 rode chilipeper, 3 teentjes look, 3 dl groentebouillon, olijfolie, peper en zout.

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180°C.

2. Neem een propere, diepe bakplaat.

3. Snijd de rode ui in maantjes. De andere groenten snijden we in schuine plakken, met uitzondering van de suikererwten.

4. Leg alle groenten, met uitzondering van de suikerwten in de bakplaat. Overgiet met de groentebouillon, flink wat olijfolie, peper en zout.

5. Zet in de voorverwarmde oven gedurende 40 min. Roer af en toe om. Voeg de laatste 15 min. de suikererwten toe.

Smakelijk!

 

Als je een barbecue gepland hebt, vind je volgende gerechten misschien ook leuk:

Forel met tomaat en tomaat (deze keer niet in de oven, maar op de bbq klaargemaakt)

Forel met venkel en tomaat - www.truitjeroermeniet.be
Forel met venkel en tomaat – www.truitjeroermeniet.be

Ovenschotel met tomaat, ui en korst van parmezaan

Ovenschotel met ui, tomaat en korst van parmezaan - www.truitjeroermeniet.be
Ovenschotel met ui, tomaat en korst van parmezaan – www.truitjeroermeniet.be

Salade van venkel, sinaasappel en saus van blauwe kaas

Salade van venkel, sinaasappel en blauwe kaas - www.truitjeroermeniet.be
Salade van venkel, sinaasappel en blauwe kaas – www.truitjeroermeniet.be

 

 

8 Reacties

  1. Dit komt zondag bij ons op tafel, maar wat zijn suikererwten?

  2. Vanessa Bosseman

    Dag Trui, wij maken vaak geroosterde groenten in de oven, meestal verschillende soorten wortels en pastinaak, met verse kruiden. De laatste minuten voegen we daar dan feta in blokjes bij (natuur, niet uit een bokaal). Heerlijk en lekker kleurig!

    • Dag Vanessa, zoooo lang geleden 🙂 Die combinatie is ook erg lekker, heb ik ook al eens gemaakt. Tof om dit te te laten weten. Ik hoop je hier nog terug te mogen zien, het is altijd erg leuk om reacties, ideetjes en ervaringen te ontvangen. Als het je interesseert, mag je mijn pagina altijd liken of je inschrijven voor de nieuwsbrief. Groetjes

      • Vanessa Bosseman

        Ik zal je blog zeker blijven volgen. Ik ben zelf nogal bezig met gezond en lekker eten. Deze week staat de Portugese keuken op het menu … in Lissabon.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*