Schelpjes verzamelen – pasta met kip

Conchiglioni met kip - Truitjeroermeniet.be
Conchiglioni met kip – Truitjeroermeniet.be

De échte zandschelpjes zijn, naar ik hoop tenminste, voor volgende week, daar we een paar dagen naar de Nederlandse kust trekken. Als het beloofde mooie weer er effectief aankomt, zal het niet lang duren voor er kleine teentjes in het zand rondhuppelen, op zoek naar schelpjes.

Hier gaat het voorlopig nog om de schelpjes op tafel, pastaschelpjes… en wel gevuld met kip, courgette, champignons en citroenzeste. Voor de kleine kapoenen die niet zo dol zijn op champignons, kan je ze piepklein snijden zodat die kinderoogjes ze niet ontwaren, ofwel, als het écht niet anders kan, weglaten. Je kan alles op voorhand maken en op het laatste in de oven schuiven.

De pasta die ik hier gebruikte, spreken voor mij persoonlijk écht tot de verbeelding. Ik vind ze zo mooi. Ze zijn groot genoeg om voldoende vulling in te doen en als mijn dochters zo’n schelpje op hun lepel laten glijden, hebben ze meteen ook alle groentjes binnen.  Toen ik deze schotel op tafel zette, begonnen de kinderoogjes hier te blinken. Een waar succes!

Ingrediënten voor 4 personen:

Conchiglioni (pastaschelpen, te koop bij Colruyt) voor 4 personen, 500 g kipfilet, 1 ui, 1 teentje look, 150 g champignons, 3 dl kippenbouillon, 2 dl Alpro soya cuisine, zeste van 1/2 citroen, sap van ½ citroen, peterselie, 40 g gemalen parmigiano, 1 el maïzena, olijfolie, peper en zout

 Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Snipper ui en look fijn. Snijd de kipfilets in blokjes en kruid met peper en zout.
  3. Snijd peterselie en zeste van citroen fijn en meng door elkaar.
  4. Fruit ui en look. Voeg de kippenblokjes toe en bak goudbruin. Voeg als laatste de champignons, zeste van citroen en peterselie toe. Kruid met peper en zout. Als alles gaar is, haal dan van het vuur.
  5. Kook intussen de pastaschelpen al dente in licht gezouten water. Laat uitlekken op keukenpapier.
  6. Vul elk schelpje met het mengsel en schik in een ovenschotel met wat olijfolie.
  7. We blussen het aanbaksel van het vlees met de kippenbouillon, voegen de room toe, vervolgens de citroen, kruiden met peper en zout en laten dit even inkoken. Vervolgens voegen we de parmigiano en de maïzena toe tot je de gewenste dikte bekomt.
  8. Overgiet de pastaschelpen in de ovenschotel met de helft van de saus. Zet gedurende 5 min. in de oven.
  9. Serveer in een diep bordje met de saus.

Andere kindvriendelijke gerechten vind je hier

 

2 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*