100e recept: Auberginerolletjes met mozzarella

Auberginerolletjes met mozzarella - www.truitjeroermeniet.be
Auberginerolletjes met mozzarella – www.truitjeroermeniet.be

Het 100ste recept!!! Niet te geloven, na een kleine zeven maanden blog. Dat begint stillaan te lijken op een kookboekje. Had iemand mij dit een jaar eerder voorspeld, dan had ik dit niet voor werkelijk aangenomen. De laatste maanden zijn zeer leerrijk geweest, met vallen en opstaan, want ik kan bekennen dat het niet altijd gemakkelijk geweest is. Mijn dagen en nachten werden/worden helemaal in beslag genomen door mijn blog maar ik ben blij dat ik doorgezet heb en ik hoop dat jullie dat ook vinden. Als jullie heel enthousiast reageren en een bepaald recept is een schot in de roos, dan kan ik daar echt van genieten. Jullie zijn intussen heel erg talrijk geworden, mijn blog trekt intussen 2000 à 3000 bezoekers per week, en de reacties beginnen nu echt los te komen. Het feit dat ik mensen kan aanzetten om mijn gerechten klaar te maken, te horen dat het gesmaakt heeft, meer kan ik niet wensen. Ik wil jullie dan ook welgemeend bedanken om mijn receptjes te lezen, uit te proberen, om mij te steunen met reacties en op die “like-toets” te drukken op facebook of instagram. We gaan met veel goeie moed door, op weg naar 200 recepten en hopelijk ook dubbel zoveel lezers/volgers. Het 100ste recept is een vegetarisch gerechtje: auberginerolletjes met mozzarella en tomaat. Ik kan jullie verzekeren, je kan er blijven van eten. Ik hoop bij deze dat ook dit gerechtje een plaatsje mag krijgen in jullie keuken.

Ingrediënten voor 4 personen:

2 aubergines, 6 grote tomaten, 1 blik tomatenstukjes, 2 sjalotten, 3 lente-uitjes, 1 teen look, een 20-tal blaadjes verse spinazie, 2 grote bollen (buffel)mozzarella, verse basilicum, citroensap, peper, zout, olijfolie.

Bereiding:

  1. Snipper sjalotten en look fijn. Snijd de lente-ui fijn. De tomaten snijden we in blokjes. Fruit sjalot en look aan in olijfolie en voeg de tomaten, tomatenstukjes en het citroensap toe. Kruid met peper en zout en laat ongeveer 30 min. pruttelen op een laag vuur. Voeg op het laatst lente-ui en de verse basilicum toe.
  2. Intussen snijden we de aubergines in de lengte in dunne plakken (dit gaat heel gemakkelijk met een mandoline). Kruid met peper en zout en bak ze kort aan in olijfolie zodat ze slap worden (niet teveel bruinen).
  3. Snijd de mozzarella in plakjes en dep droog. Kruid met peper en zout.
  4. Neem een ovenschaal en giet hierin de tomatensaus.
  5. Leg op elk aubergineplakje één à twee blaadjes spinazie en een plakje mozzarella. Rol op. Duw de rolletjes (rechtop) voor 2/3 in de tomatensaus.
  6. Zet ongeveer 20 min. in een voorverwarmde oven van 180°C.

Dit recept is voedselzandloper proof

 

Andere hoofdgerechten vind je hier

Andere gerechten die voedselzandloper proof zijn vind je hier

 

2 Reacties

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*